Gini Andrei Duță este Maestru Emerit al Sportului. Este campion european Wado Kai. În 2019 la Budapesta, la Kumite -67 kilograme a fost singurul senior român medaliat cu aur la acel concurs – vice campion mondial ( 2015) și campion european Goju Ryu ( 2016) Kumite -67 kilograme individual. Acum este supărat și a publicat o scrisoare deschisă.
Gini Andrei Duță este Maestru Emerit al Sportului. Obiective pentru 2024: – Campionatul Mondial de Karate Goju Ryu – Septembrie/ Austria – Openul României – Campionatul Național de Karate Interstil.
Club anterior/ CSA Steaua București. Antrenor Rapid: Mihaela Mihalache
Despre Sport, Premieri si Performanță în România!
Agenția Națională pentru Sport
În condițiile în care sportul de performanță implică mari sacrificii de tot felul, în ultima perioada de timp ne confruntîm cu o situație de mare discriminare în care sporturile de contact, Artele Martiale, cu un număr de practicanți uriaș în România, sunt vădit date la o parte de către Agenția Națională pentru Sport, instituția care ar trebui să susțină sportivii și să îi RĂSPLĂTEASCĂ pentru EFORTURILE lor și reprezentarea cu succes în plan Internațional!
Concursuri reprezentative, Europene și Mondiale, din anii 2022 și 2023 sunt date uitării, cu rezultate absolut deosebite și trecute la și altele, neachitate!
În condițiile date, mă întreb dacă sporturile neolimpice se mai află în posibilitatea de a face rezultate deosebite și cum sunt ele răsplatite?
Sportul din România are nevoie de susținere Unitară, nu de discriminare, iar sportivii să fie RĂSPLĂTIȚI pentru PERFORMANȚELE lor!
Sperăm ca în final vocea noastră să fie auzită!-a încheiat podtarea de pe Facebook, Duta Gini-Andrei.
”Rapidist de a 3-a generație și cu siguranță e un vis devenit realitate!”
”Am obținut o medalie importantă, bronz la Campionatul Mondial de Karate Goju Ryu din Italia- Perugia, la categoria cea mai numeroasă de la masculin, -67 Kg și asta în condițiile în care m-am accidentat din primul meci la ochiul stâng, corneea zgâriată, medicul mi-a recomandat să merg la spital și am luptat în această stare 4 meciuri. În finala pentru bronz în meciul contra sportivului din Kazakhstan, fiind vizibil accidentat, privirea încețoșată și ochiul aproape închis, întrucât nu puteam clipi, adversarul meu a accentuat accidentarea cu un croșeu destul de dur, însă am reușit să îl înving. Din păcate, această accidentare m-a scos din circuit tot sezonul ulterior de toamnă.”
Pe AIMX citiți aici și vești din Natație!
Autor: Ovidiu Pețenghea