Peisaj superb, inaintare dificila
Au trecut 7 zile de cand Avram Iancu a inceput proiectul fabulos de a inota Dunarea de la izvoare la varsare, doar in slip. Romanul are parte de un peisaj superb: inoata printre lebede, rate si flori. Verdele crud al vegetatiei creeaza un cadru natural impresionant. Nu toate sunt insa sunt bune si frumoase. Nivelul scazut al Dunarii ii face inaintarea extrem de dificila. Pe portiunile in care Dunarea ii ajunge putin peste genunchi Avram Iancu este nevoit sa mearga sau sa alerge. Si cei doi caiacisti care il flancheaza permanent, Rambu Valerica si Ulise Galu au fost nevoiti sa traga efectiv caiacele dupa ei prin apa. Barajele foarte numeroase in apropiere de ULM sunt un alt impediment in deplasare.11 altfel de stavilare a intalnit pana acum in cei aproximativ 260 de kilometri parcursi. Avram Iancu a experimentat si hipotermia dupa ore intregi in care soarele a refuzat sa-si faca aparitia, iar temperatura a fost una scazuta.
” Dupa 24 de km parcursi am fost rapus de hipotermie. Tremuram din toate incheieturile iar tendoanele din zona inghinala ma dureau cumplit datorita contractiilor involuntare ale organismului in incercarea de a se apara. Si cum am experiente hipotermice, stiam ca din acea stare e imposibil sa ies. Atunci am decis sa incetez cursa pentru aceasta zi. Am oprit intr-un loc nepotrivit. M-am imbracat rapid si am cautat minimul de caldura degajata de linia ferata. Acum sunt in siguranta.” – Avram Iancu ( 25 iunie )
Temperatura apei: 15-17 grade
Avram Iancu inoata, marsaluieste sau alearga intr-o Dunare cu temperatura de 15-17 grade. Dupa hipotermia traita ieri, Avram Iancu a inotat luni aproape 30 de kilometri in 11 ore si a atins borna 2600.” Sunt foarte bucuros ca maine mai inot un kilometru si deja se schimba cifra 6 cu 5, ceea ce conteaza enorm pentru moralul meu” a spus Avram Iancu. Mai multi turisti romani aflati in vacanta au venit sa-l sustina pe Avram pe parcursul evolutiei de astazi. Si consulul Romaniei l-a incurajat. Luni seara, Avram Iancu se afla la aproximativ 8-10 km de ULM.
Credit Photo: Facebook Andrei Niculae