Incredibila Alyssa Clark: a ajuns la 90 de zile consecutive in care alearga un maraton

206

Alyssa Clark are 27 de ani si este din Statele Unite ale Americii. Ultramaratonista a reusit o performanta incredibila: a alergat in 90 de zile consecutive cate un maraton, 42,195 km. Recordul mondial oficial, la feminin, apartinea lui Alice Birch: 60 de maratoane. Alyssa Clark vrea sa ajunga la maratonul 100. Aventura a inceput in plina stare de urgenta cauzata de pandemia de coronavirus, pe 1 aprilie. Alyssa Clark se afla in Italia si initial si-a propus sa alerge 15 maratoane pana cand antiucipa ea ca restrictiile vor fi ridicate.

Alyssa Clark alearga cate un maraton zilnic incepand din data de 1 aprilie

„Ma simteam foarte antrenata si aveam nevoie de un test pentru a vedea forma in care ma aflu”, povesteste Alyssa Clark situatia ei de la sfarsitul lunii martie.

Toate concursurile la care era inscrisa ultramaratonista „cazusera”. Asa ca s-a decis sa alerge cate un maraton pe zi. Primele 30 le-a alergat pe banda, pana ce, treptat-treptat, restrictiile au inceput sa se ridice in Italia.

Alyssa Clark in timpul unei alergari pe Coasta Amalfitana

In acel moment Alyssa a anuntat ca va „ataca” recordul de maratoane alergate in zile consecutive. Misiunea se anunta dificila si pentru ca avea de gestionat si un drum cu avionul Italia- Statele Unite ale Americii. Alergatoarea de 27 de ani a fost nevoita sa alerge un maraton noaptea, in apropierea unei baze aeriene americane din Germania, pentru a nu „iesi” din program. Nici oboseala, nici lipsa unei alimentatii adecvate sau fusul orar nu au facut-o pe Alyssa sa cedeze pe traseul Napoli, Italia, Germania, Virginia Beach, Virginia, Charleston, South Carolina – Florida.

Descoperire de ultima ora: recordul neoficial este „inspaimantator”: 366 de maratoane alergate in 365 de zile

Alyssa Clark a anuntat pe contul ei de INSTAGRAM ca a descoperit de curand ca recordul neoficial de maratoane alergate in zile consecutive ar apartine Anettei Fredskov. Performanta ar fi fost reusita pe tot parcursul anului 2014.

„Atat eu, cat si prietenii mei am cautat multe ore pe internet date despre detinatoarea recordului. Nu gasiseam pana acum nimic despre aceasta performanta reusita de Annete. Vreau sa fiu cat de transparenta si onesta posibil. Stiu cat de dificla este aceasta provocare asa ca imi ridic palaria in fata ei. Anette a ales ca performanta ei sa fie neoficiala, in timp ce eu lucrez cu Guiness Book ca recordul meu sa fie omologat oficial” , a spus Alyssa.

Americanca spune ca este motivata sa mearga pana la capat si pentru ca aude tot mai des ca oamenii sunt inspirati de ceea ce a realizat pana in acest moment.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre ultramaratonul virtual aflat in plina desfasurare in Romania, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire