Ingrid Mutter dupa titlul de campioana nationala: fericita, modesta si cu sperante pentru Mondial

493
    Ingrid Mutter a devenit campioana nationala la alergare montana de ultramaraton. A trait un nou moment de vis al carierei la sfarsitul saptamanii trecute. Ramane cu picioarele pe pamant insa: „Performanta o voi putea aprecia in functie de rezultatul de la Campionatul Mondial din iunie”. Si recunoaste: „Dupa kilometrul 43 deja mi s-au cam terminat resursele”
Ingrid Mutter este campioana nationala dupa ce a alergat cei 53 de kilometri in 5 ore, 48 de minute si 5 secunde.  
Alergatoarea din Brasov este fericita, dar ramane modesta. Si explica pentru aimx.ro: „Sunt foarte fericita pentru rezultatul obtinut la acest campionat national. Ca si performanta, nivelul la care se alearga la noi in tara nu este acelasi ca in afara. Trebuie sa luam in considerare ca noi nu avem traditie in acest sport. Suntem la inceput. In cativa ani ne vom dezvolta si noi. Performanta o voi putea aprecia in functie de Campionatul Mondial din iunie”. In ciuda faptului ca avut la finish un avans de aproape un sfert de ora fata de Viorica Malai, vicecampioana nationala, pe traseu nu „a curs doar lapte si miere”. „A fost bine pentru ca ritmul nu a fost unul foarte alert. Dupa 43 de kilometri deja mi s-au cam terminat resursele. Ultimii kilometri au trecut foarte greu. Nu mi se potrivesc cursele asa lungi si nici nu imi plac. Am participat la Campionatul National doar pentru ca vreau sa merg in Portugalia in iunie,la mondial. Acolo vor fi doar 44 de kilometri. Tot mi se pare un traseu lung. Nu as vrea sa ratez insa asa o oportunitate. Cred ca fac fata la distanta aceasta” a spus Ingrid pentru aimx.ro. 
Ingrid Mutter rememoreza 3 momente semnificative din timpul competitiei.
unul din ele a fost cand am realizat cat de frumos este la Suncuius primavara. Flori, leurda… Chiar am avut timp sa admir cat de frumoasa este zona (atunci eram odihnita, cred ca asta era in primii 20-25km).
alt moment memorabil a fost cand mi-am dat seama ca Viorica era la vreo 3 minute in spate. Atunci mi-am dat seama ca ar trebui sa trag mai tare. Am schimbat viteza timp de vreo 10km si am reusit sa iau un avans considerabil.
– al 3-lea moment memorabil a fost cand am trecut prin parau pe ultima bucla. A fost foarte foarte placut. M-am revigorat si am prins putina energie. 
Ingrid este din acest an si medic cu acte in regula. Nu neglijeaza insa pasiunea sa, alergarea si continua sa faca performanta
 In ceea ce priveste obiectivul la Mondial: „Mi-ar placea un top 10, dar sunt constienta ca nivelul va fi unul foarte ridicat. Chiar mai mult decat anii trecuti. Deja cunosc multe fete foarte bune care vor veni la mondial. Asa ca planul va fi sa ma antrenez in continuare cat mai bine, sa alerg si voi vedea ce va iesi”.
Pe aimx.ro poti citi si reactia in exclusivitate a campionului national de alergare montana de ultramaraton, Leonard Mitrica. Aici!