Leonard Mitrica:”Am fost motivat ca la start sunt cei mai buni alergatori montani din tara”

764
Leonard Mitrica a devenit sambata, 30 martie, campion national de alergare montana de ultramaraton. Este cel mai important rezultat al carierei pentru alergatorul de la Steaua. Titlul si calificarea la Campionatul Mondial de Ultramaraton vin la fix 3 ani de cand Mitrica alerga primul sau concurs de alergare. Leonard Mitrica a explicat pentru aimx.ro ce l-a motivat: „De la inceput am fost constient ca ma aliniez la start cu cei mai buni alergatori montani din tara. Acest gand m-a motivat sa ma pregatesc intens”.

Leonard Mitrica a castigat locul intai cu un avans de 3 minute si 40 de secunde fata de vicecampionul national Bogdan Damian

 Leonard Mitrica  „Pot spune ca este cel mai important rezultat pe care l-am obținut pana in momentul de fata. Acest rezultat aduce dupa sine si calificarea la campionatul mondial. Consider ca un aspect important a fost faptul ca o mare parte din traseu il cunoasteam de anul trecut. Atunci am participat la Primavera Trail Race. M-au avantajat ultimele urcari unde am reusit sa castig avans fata de ceilati concurenti” a declarat Leonard. Alergatorul nascut in Iasi a vorbit si de modul in care a decurs cursa si care a fost momentul mai dificil. „Pe primii 30 de kilometri s-a alergat intr-un ritm constant impus de Ionut Zinca. A fost un ritm care pot spune ca a fost antrenant, dar mi-a placut. Dupa, a inceput sa fie mai intens. Eu m-am distantat dupa kilometrul 39, dar ma așteptam ca in orice moment sa fiu ajuns. Pentru ultima urcare m-am folosit de ultimele resurse stiind ca vor urma apoi 3 km de coborare,pana la sosire

Campionatul National a avut loc la Suncuius, in Bihor, pe un traseu de 53 de kilometri, cu 2600 de metri diferenta de nivel.


„Vremea a tinut cu noi. A fost soare pe tot timpul cursei, iar terenul a fost uscat. Rezultatul obtinut la acest campionat national reprezintă rodul antrenamentelor si a volumului de kilometri acumulat in ultimele luni. Un rol important il are si Ionut Galiteanu, antrenorul echipei, care ne ofera tot sprijinul de care dispune. Dupa trecerea liniei de sosire am fost foarte entuziasmat deoarece m reusit sa imi indeplinesc obiectivul si pentru ca am reușit sa imi urmez planul intocmit inaintea cursei”, a tinut sa puncteze Mitrica.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Primavera Trail Race