Maratonistul George Surlea vrea o medalie la Campionatul National:”Suntem 5,6 alteti care pot castiga concursul”

231

Campionatul National de Maraton se desfasoara in cadrul celei de-a 13-a editii a Raiffaisen Marathon. Concursul este programat duminica, 11 octombrie, de la ora 8, in Bucuresti. Maratonul din acest an este destinat doar elitelor din cauza epidemiei de coronavirus. Maximum 250 de concurenti vor fi acceptati la start. 50 de locuri sunt rezervate atletilor de la Masters, 35+.

George Surlea alearga la Bucuresti primul sau concurs din acest an cu exceptia celor militare

In 2011 a reusit cel mai important rezultat al carierei. A castigat titlul de campion national atat la tineret, cat si la seniori. De atunci dateaza si Personal Best-ul sau pe distanta de 42.195 kilometri: 2 ore si 26 de minute. Accidentarile, cariera militara, dar si faptul ca nu si-a gasit un mediu propice/club l-au tras inapoi pe George. In 2017 si 2018 a castigat titlul de vicecampion national la maraton, iar anul trecut a terminat pe 4.

George Surlea pe pista stadionului de atletism din Craiova

„A fost cea mai amara experienta a mea. Am plecat prea sigur pe mine ca voi castiga. Am trecut bine de semimaraton, dar apoi am simtit ca ceva nu este in neregula. M-am deshidratat si am terminat cu greu cursa in 2 ore si 35 de minute. Doua saptamani mai tarziu am alergat un alt maraton la Jocurile Olimpice Militare, in 2.34. A fost cel mai tare concurs la care am participat, cu sportivi de elita la start. S-a castigat in 2 ore si 8 minute. La inotarcerea acasa parca doreai sa te antrenezi mai mult si mai bine. Imi doream sa ma autodepasesc, sa trec la un alt nivel”, a declarat George Surlea pentru aimx.ro.

Epidemia de coronavirus si o noua accidentare l-au facut sa o lase mai moale intr-un moment in care atinsese un nivel bunisor. In 2020 a mai alergat doar in cadrul concursurilor militare.

George Surlea este legitimat la CSM Craiova si chiar daca nu este pregatit de maraton asteapta cu nerabdare concursul.

„In urma cu aproximativ o luna de zile am mai inceput sa cresc volumul atunci cand am aflat ca se va organiza maratonul. Chiar daca nu sunt pregatit suta la suta imi doresc sa urc pe podium indiferent de timp. Trebuie sa fiu sincer cu mine, stiu la ce nivel ma aflu si nu ar avea rost sa fortez. Cred ca la nivelul la care ma aflu pot sa ating un timp de 2 ore si 35 de minute. Suntem 5,6 atleti de valori aproximativ agale. Fiecare dintre noi se poate impune. La toate cursele pe care le-am fugit in Bucuresti am terminat in primii 5-6, chiar daca nu cu timpi extraordinari” a mai spus George pentru aimx.ro.

George Surlea, primul din stanga, in timpul unui antrenament cu Alexandru Corneschi

Sportivul de la CSM Craiova are 31 de ani, iar 19 ani i-a dedicat atletismului. In medie alearga 100 de kilometri saptamanal. Fata de editiile precedente Raiffaisen Marathon, atletii vor parcurge de 4 ori o bucla de 10,5 kilometri.

Campionul national de anul trecut Sorin Mineran nu va participa la aceasta editie dupa ce a fost suspendat 4 ani pentru dopaj pentru o infractiune conisa in 2016.

41 de baieti, printre care Vasile Ardeleanu, Stefan Lupulescu, Nicolae Gheorghe, Robert Hajnal, Claudiu Gorgan, Ioan Moisa, Andrei Ivanescu si 14 fete, printre ele Ionela Puia, Andreea Piscu, Nicoleta Ciortan si Natalia Zbirnea se vor afla la start.

Autor: Vlad Lucian Arhire