Maratonul Intai Decembrie, castigatorii intrecerilor din Bucuresti

0
962
Maratonul Intai Decembrie, castigatorii intrecerilor din Bucuresti
Anastasia Fotu la Maratonul 1 Decembrie 2019 - Cursa populara - LOCUL I open feminin Photo credit: Ionuţ Petcu

Maratonul Intai Decembrie a avut o tema speciala: aniversarea a 160 de ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Romane si cei 200 de ani de la nasterea lui Alexandru Ioan Cuza. Au fost patru probe de alergare pe asfalt: Maraton, Semimaraton, Cursa de 11.1 km si Cursa Cetatenilor Sectorului 3 de 3.5 km.

Maratonul Intai Decembrie a ajuns la a 9-a editie si face parte din proiectul „Educaţie prin Mişcare 2019”, realizat de Asociatia C. S. Elite Running impreuna cu Primaria Sectorului 3.

Maratonul 1 Decembrie”  i-a avut castigatori pe Vitalie Gheorghita la Maraton cu timpul 02:41:55,9, la feminin Diana Sinic a terminat in 03:14:59,9. La Semimaraton a castigat Mihail Bizniuc in 01:10:06,8, la feminin a castigat Adela Paulina Baltoi in 01:22:57,1.

Cristian Lutic s-a impus la cursa de 11.1 km.

Maratonul Intai Decembrie, castigatorii intrecerilor din Bucuresti”A fost o cursa atipica pentru mine. Nu am dat tot ce am putut ci am ales sa stau cu ‘plutonul’ din care a ramas doar Andrei Livezeanu pe la km 6 daca imi amintesc bine. Pe la km 7 am decis sa fac o usoara rupere care sa-mi dea un mic avans in caz ca mi se intampla ceva neprevazut pe final. Multe felicitari Elite Running, Ro Club Maraton, si in special Victor Vlad, Radu Preda, Denis Dorus. Felicitari tuturor voluntarilor pentru organizarea de nota 10 a acestui eveniment special.”-Cristian Lutic

Adela Baltoi s-a antrenat pentru participarea la Campionatul European de Cros programat in a doua saptamana din decembrie. Adela a primit anuntul ca va participa inainte de Maratonul 1 Decembrie unde a fost in echipa cu Zaro si cu Ausburger. La Europene va fi impreuna cu Roxana Elisabeta Birca, Julia Milena Augsburger si Claudia Prisecaru.

Maratonul Intai Decembrie, castigatorii intrecerilor din Bucuresti”A fost o cursa frumoasa! 1 decembrie este o zi speciala si mi-a placut ideea sa o sarbatoresc intr-un mod special. Anul trecut, a fost prima mea aparitie la maraton, la București pe 1 decembrie. Mi-a placut enorm atunci si am decis ca pot sa fac o traditie. Cursa frumoasa, foarte bine organizata, voluntari activi si disponibili, oferta de gustari bogata. Finisul cu sarmale delocioase si ceai cald a fost nemaipomenit! Deci cu siguranta ma voi intoarce…probabil pentru a arata si un timp mai bun.”-Diana Sinic

Cursa Cetatenilor Sectorului 3 de 3.5 km. a fost castigata de Filip Tutu in 0:13:23,50. Anastasia Fotu a fost cea mai buna cu timpul 0:14:55,80.

La Cursa fotoliilor rulante, 3.2km a castigat Ioan Tudose.

Pe AIMX puteti citi aici despre sportivul care a renuntat la fotbal ca sa castige medalii la atltletism!

Autor: Ovidiu Pețenghea