Marius Cocioran e cetățean de onoare cu peste o sută de medalii

0
234
Marius Cocioran e cetățean de onoare cu peste o sută de medalii

Marius Cocioran e cetățean de onoare! Atletul reșițean s-a născut pe 10 iulie 1983, a câștigat peste 100 de medalii la toate competițiile, a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice.

Marius Cocioran e cetățean de onoare cu peste o sută de medalii

Marius Cocioran e cetățean de onoare al Reșiței! Deține recordurile naționale la probele de 35 kilometri și 50 kilometri marș!

S-a dedicat marșului, dar e și absolvent al Facultății de Inginerie Economică din cadrul Universității Eftimie Murgu (în 2008), al Școlii Naționale de Antrenori (2011) și al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UEM (2012). Marius Cocioran este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reșița – Clubul Sportiv Universitatea Reșița și a câștigat prima medalie la Campionatele Naționale în anul 2000. De la argintul cucerit atunci la 10 kilometri marș juniori, Marius a ajuns și la primul titlu de campion național câștigat în 2002, la 10 kilometri marș juniori 1.

O serie de recorduri care a început în 2012. Și-a îmbunătățit constant evoluția. La Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Saransk-Rusia, a făcut recordul care i-a adus și prima calificare la Jocurile Olimpice, la Londra.

Recordul din 2021 a fost stabilit la Campionatul European de Marș pe echipe de la Podebrady, rezultat care i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În iulie, anul trecut, Marius Cocioran a încheiat pe locul 38 în proba de 35 kilometri marş la Eugene, Oregon în Statele Unite ale Americii. Unde cel mai bun rezultat pentru România a fost al sportivei Bianca Florentina Ghelber, locul 6 la aruncarea ciocanului.

Marius Cocioran a încheiat în două ore, 43 de minute și 27 de secunde. Atletul italian Massimo Stano a devenit campion mondial în proba de 35 kilometri marş la Eugene (Statele Unite), la un an după ce a câştigat titlul olimpic la 20 kilometri marş.

Ana Rodean, antrenată de Gabriel Avram, s-a confruntat cu o răceală care a slăbit-o și a sosit pe locul 26, reuşind totuşi „season best”, în trei ore, un minut și 29 de secunde. Potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Atletism, cea de-a doua reprezentantă a României, Mihaela Acatrinei, a abandonat cursa la kilometrul 25.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea