Noi recorduri ale lumii, stabilite la Mondialele de ciclism pe velodrom

776

Mondialele de ciclism pe velodrom de la Berlin au oferit trei noi recorduri ale lumii, încă din debutul concursului. Olanda, în proba de viteză pe echipe, şi Danemarca, în proba de urmărire pe echipe, în două rânduri, au stabilit noile performanţe de referinţă.

Danemarca, două recorduri mondiale în două zile la Berlin

Olanda a câştigat al treilea său titlu mondial consecutiv în proba de viteză, după ce Roy van den Berg, Harrie Levreysen şi Jeffrey Hoogland au stabilit un nou record mondial cu timpul de 41 de secunde si 225 de miiimi.

Olandezii au depăşit cu mai mult de şase zecimi recordul precedent, stabilit la altitudine în 2013.

În finala probei, Olanda a învins Maarea Britanie (42.400), în timp ce medalia de bronz a revenit Australiei (42.828), care a depăşit Franţa (43.213) în finala mică.

În proba de urmărire pe echipe, Danemarca, în componenţa Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Madsen şi Rasmus Pedersen, a stabilit un nou record mondial încă din semifinale, cu timpul de 3 minute, 46 de secunde şi 203 miimi.

Danezii şi-au bătut însă propriul record în finală, unde au fost cronometraţi în 3:44.672 şi i-au învins pe cicliştii din Noua Zeelandă.

În finala mică, pentru medalia de bronz, Italia a câştigat duelul cu Australia.

În competiţia feminină, olandeza Kirsten Wild, 37 ani, a cucerit aurul în proba de scratch (10 km) cu timpul de 12:51, fiind urmată în acelaşi timp de americanca Jennifer Valente şi de portugheza Maria Martins.

În proba de viteză pe echipe s-a impus Germania (Pauline Grabosch şi Emma Hinze) cu timpul de 32.163, care a învins în finală Australia (32.384). Medalia de bronz a revenit Chinei, care a câştigat duelul contra Rusiei.

Credit foto: Twitter UCI Track Cycling

Pe AIMX puteti citi aici si despre ieseanca de la gimnastica ritmica medaliata cu aur consecutiv la Campioana a Romaniei ( două titluri la juniori si 4 la seniori).