Oceans”s Seven: proiect extrem, de anduranta, pentru inotatorul Paul Georgescu

0
1867

 Ocean”s Seven consta in parcurgea inot a 7 maratoane acvatice. Este vorba de unele dintre cele mai periculoase stramtori de pe glob: din Japonia si Noua Zeelanda pana in Marea Britanie. Doar 7 oameni din intreaga lumea au reusit sa incheie acest tur de forta. Paul Georgescu isi propune ca in urmatorii 3 ani sa-si treaca in palmares aceasta distinctie de top pentru inotatorii in ape libere.

Oceans”s Seven, provocarea oceanelor

Proiectul este unul foarte tentant, dar conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti sunt draconice. Mediul total neprietenos omului si conditiile meteo de multe ori schimbatoare si nefavorabile completeaza un tablou extrem. Oceans”s Seven este echivalentul in alpinism al proiectului Seven Summits. Temerarii au de inotat in 7 din cele mai periculoase stramtori din oceanele lumii.

 Regulile sunt dure. Traversarile se fac in prezenta unor observatori. Contactul fizic uman este interzis. Nu ai voie sa atingi barca de suport nici macar cu un deget. Se inoata doar in slip, fara costum de protectie, continuu. Raul de mare, vietatile marine, printre care rechinii sau meduzele care iti paralizeaza total parti din corp sunt alte pericole ce il vor pandi pe Paul Georgescu. Canalul Nordic il va provoca prin temperatura extrem de scazuta a apei: sub 14 grade. Unele din cele mai periculoase si de neprevazut ape din lume le „ofera” stramtoarea Cook. Marele Alb i-a insotit de multe ori pe inotatori in Calalina Channel, Hawaii sau in stramtorile Cook sau Tsugaru.

„Cel mai greu mi se pare Canalul Nordic din cauza temperaturii extrem de scazute a apei. Ca sa ma pregatesc de Canalul Nordic voi participa la Campionatul Mondial de Ice Swimming in 2019. Acolo voi inota proba de 1000 de metri intr-o apa cu 0 temperatura sub 5 grade.”– Paul Georgescu, in exclusivitate pentru aimx.ro

Distantele sunt intre 20 si 42 de kilometri, dar se pot dubla sau chiar tripla din cauza curentilor extrem de puternici. Paul va avea de luptat cu acesti curenti. Va avea nevoie pe langa o pregatire fizica incredibila si de tarie psihica.

Doar 7 oameni de pe glob au reusit sa treaca peste toate aceste provocari. 3 dintre ei sunt europeni. Paul doreste sa finalizeze toate cele 7 maratoane acvatice in 2020.

Cele 7 locatii din proiectul Ocean”s Seven:

English Channel ( Marea Britanie – Franta) – 34 de kilometri
Stramtoarea Gibraltar (Spania-Maroc) – 30 de kilometri

Canalul Molokai (Hawaii, intre insula O”AHU si Moloka I)- 42 de kilometri

 

Catalina Channel (Los Angeles, SUA)- 35 de kilometri

Stramtoarea Tsugaru (nordul Japoniei)- 20 de kilometri

Stramtoarea Cook (Noua Zeelanda)-22 de kilometri

Ocean"S SevenCanalul Nordic (Marea Britanie, intre Scotia si Irlanda)- 21 de kilometri

„Sunt constient ca este un proiect extrem. Mai greu de atat nu se poate in inotul in ape libere. M-am gandit insa  ca va fi o experienta foarte interesanta pentru mine, iar pentru elevii mei de la International British School of Bucharest o motivatie suplimentara timp de 3 ani.” – Paul Georgescu

Paul a inotat deja in 2016 English Channel, iar la anul va traversa Catalina Channel.