Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger Team au incheiat cea mai dura competitie de Mountain Bike din lume, Absa Cape Epic, pe locul 35 in clasamentul general. 503 echipe au reusit sa ajunga la linia de finish. Romanii au parcurs cei 691 de kilometri cu 15 mii 400 de metri diferenta de nivel in 31 de ore, 25 de minute si 50 de secunde. Elvetienii au dominat editia din 2017 desfasurata in Africa de Sud. Echipa campionului olimpic Nino Schurter a obtinut locul 1 cu un timp de 26 de ore, 35 de minute si 6 secunde.
Castigatorul Turului Frantei, Cadel Evans, impreuna cu americanul George Hincapie, locotenentul lui Lance Amstrong, au venit pe 20 la general.
„CEL MAI GREU CAPE EPIC DIN ISTORIE”
Tudor si Lucian au povestit prietenilor de la „Cu roti si pedale” cum a fost experienta din Africa de Sud.
Tudor Oprea: „Un concurs foarte greu in care am dat tot ce am putut. Am facut tot ce stim mai bine, am mers la limita si nu ne-am menajat. Suntem multumiti de rezultatul pe care l-am scos si cu siguranta daca am mai veni aici ne-am pregati un pic altfel. A fost prima competitie de genul asta, prima cursa pe etape pe care am facut-o si una foarte dura. Am fost un pic surprinsi de dificultatea traseelor. Am ocupat la final locul 35 la general, o clasare destul de buna mai ales ca anul asta a fost dupa spusele multora cel mai greu CAPE EPIC din istoria de 14 ani a acestei competitii. Cu siguranta au fost cele mai tari echipe aliniate la start de pana acum. Anii trecuti nu veneau atat de multi sportivi cu palmares aici. S-a mers foarte tare in toate etapele si am scos un rezultat de care noi suntem multumiti.”
Lucian Logigan: „Sunt fericit ca am reusit sa terminam cel mai greu concurs pe etape din lume. Cu adevarat a fost un concurs greu. Sunt multumit de cum am mers mai ales ca in acest an a fost un an greu si din punct de vedere al vremii, dar si al concurentei. Pentru cei care doresc sa vina la Cape Epic le sugerez sa vina pentru ca nu le va parea rau. Au ce vedea: peisaje, trasee, organizare , totul este la un nivel inalt.”
Riderii veniti din toata lumea au avut de suportat temperaturi ce au urcat pana la 40 de grade in unele zile. Pentru prima data in istorie o etapa a fost scurtata din cauza caldurii sufocante cu 40 de kilometri. Zeci de sportivi au avut nevoie de ingrijiri medicale. Locul 503, ultimul, a fost ocupat de o echipa din Africa de Sud ce a avut un timp cu peste 26 de ore sub cel al castigatorilor.