Traversare cu succes pentru Paul Georgescu in Oceanul Pacific

0
2112

 Paul Georgescu a incheiat cu succes traversarea din Oceanul Pacific. A inotat de pe insula Catalina pana pe tarmul Americii, in dreptul orasului Los Angeles. Inotul a inceput miercuri la ora 23.27 (ora Americii), 9.27, ora Romaniei. Pentru Paul urmeaza pe 25 august Manhattan Island Marathon Swim, 48.5 kilometri (New York). Daca va avea succes va  primi una din cele mai importante distinctii pentru inotul in ape libere: Triple Crown. 

Paul Georgescu a inotat in Oceanul Pacific aproape 10 ore

Paul Georgescu Oceanul Pacific  Romanul Paul Georgescu a urcat pe tarmul stancos din dreptul orasului Los Angeles dupa 9 ore, 47 de minute si 56 de secunde de efort sustinut. A iesit pe mal purtand tricolorul romanesc. Paul a fost flancat pe tot timpul inotului de doi caiacisti si de o salupa cu motor. A purtat doua bratari anti-rechini ca masura de precautie.

„Sunt fericit ca am reusit aceasta traversare. A fost ceva inedit sa inot pe timp de noapte. Ma uitam tot timpul la caiac. Si mana cand intra sub apa devenea fosforescenta. Am inotat mult timp alaturi de delfini. Eu nu i-am vazut, dar ii auzeam. Apa a avut o tempertura de 23 de grade si au fost perioade in care vantul a suflat cu putere. Am inotat 34 de kilometri in 9 ore, 47 de minute si 56 de secunde. Am inceput usor si am terminat in forta. Ma resimt acum din cauza efortului intens, ma dor articulatiile, dar sunt bucuros”, a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro imediat dupa incheierea traversarii.

Fostul poloist a fost sustinut de pe barca de antrenorul sau Matei Giurcaneanu, de managerul de proiect Iulian Zamfir si de tatal sau. Traversarea Catallina Channel il aduce mai aproape de finalizarea proiectului Ocean Seven. Pana in acest moment Paul a inotat cu succes Canalul Manecii si Catalina Channel. Urmeaza alte 5 stramtori periculoase de pe glob

Pana atunci, pe 25 august, Paul poate primi distinctia Triple Crown daca va ajunge la finish-ul Manhattan Island Marathon Swim, 48.5 kilometri (New York).

Autor: Vlad Lucian Arhire