Paul Georgescu va inota un ultramaraton acvatic de 100 de kilometri in bazin

169

Paul Georgescu, 42 de ani, si-a stabilit prima provocare pentru acest an. Sportivul cu performante de exceptie in inotul in ape deschise va inota 100 de kilometri in bazin. Locatia aleasa este Bazinul Olimpic din cadrul Complexului Sportiv National „Lia Manoliu” din Bucuresti. „Nu vreau sa stabilesc niciun record. Este un „tribut” adus Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern pentru eforturile depuse in redeschiderea piscinelor in timpul pandemiei”, a spus Paul, in exclusivitate, pentru aimx.ro. Paul va fi sustinut de pe margine, dar si din apa, de nume uriase din natatia romaneasca, de componentii nationalei de polo a Romaniei si de elita triatlonului.

Paul Georgescu estimeaza ca inotul sau va dura aproximativ 26 de ore. Toti cei care doresc sa-l incurajeze sau sa-l urmareasca pe viu o pot face pe toata durata evenimentului.

100 de kilometri inotati in aproximativ 26 de ore. Este provocarea pe care Paul o va incepe marti dimineata, 29 iunie. Cursa reprezinta a doua cea mai lunga distanta parcursa inot de sportiv, dupa cei 104 kilometri inotati in Dunare.

„Este cel mai ferit de pericole inot al meu. Asta e o certitudine. Lupta se va da cu propriul organism, cu propriul mental si cu monotonia. Pe de alta parte va fi o provocare mai dificila decat cea din Dunare pentru ca acolo am fost ajutat si de curenti” a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro.

Paul va inota fara oprire pe pacursul celor 100 de kilometri, cu exceptia perioadelor de hidratare/alimentare si a eventualelor pauze de toaleta.

„Mi-am propus o cifra rotunda: 100 de kilometri. Nu vreau sa stabilesc vreun record. Este un „tribut” adus Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern pentru eforturile depuse in redeschiderea piscinelor in timpul pandemiei. Au tradus zeci de studii si cercetari cu ajutorul carora au incercat sa covinga autoritatile ca riscul ca virusul sa se transmita in in timpul inotului este extrem de mic. Cred eu ca s-au salvat generatii de sportivi, iar varfurile, elitele noastre au avut posibilitatea sa se antreneze. Tin sa multumesc si celor de la Complexul Sportiv National „Lia Manoliu” care s-au mobilizat exemplar si au redeschis bazinul sportivilor inca din prima clipa dupa ridicarea restrictiilor„, a mai transmis Paul.

6 arbitri ii vor numara non-stop „bazinele”. Paul Georgescu va fi cronometrat si la fiecare suta de metri

Paul nu a stabilit inca pe ce culoar va inota, dar a spus ca sigur nu va fi cel de la margine. El isi propune o medie de aproximativ 4 kilometri pe ora, cel putin pentru primele 12 ore.

„Voi numara si eu bazinele, dar cu siguranta voi pierde sirul. Inca imi creionez in cap o strategie de cum as putea sa-mi impart cursa pentru a avea niste obiective intermediare”, a mai precizat sportivul.

Anca Patrascoiu, prima medaliata olimpica din istoria natatiei romanesti, Camelia Potec, Carmen Bunaciu, Beatrice Caslaru, Dragos Coman, Razvan Florea, Cezar Badita sau noul pusti minune al natatiei din Romania, David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, il vor sustine, printre altii, pe Paul. Si Alex Ion, detinatorul recordului national de Half Iron Man sau componentii nationalei Romaniei de polo vor fi prezenti la Bazinul Olimpic. La fel si copiii care au format prima stafeta romaneasca ce a traversat Canalul Manecii, precum si elevii lui Paul de la International British School of Bucharest.

Bazinul Olimpic „Lia Manoliu”, locul provocarii

Paul dedica ultramaratonul si unor copii cu nevoi speciale, iar amanunte despre acestia si cum puteti face donatii gasiti, aici!!!

Staff-ul lui Paul Georgescu:

antrenor: Matei Giurcaneanu

medic: Vasile Osean

manager: Iulian Zamfir

team-suport: Eugen Georgescu

aimx.ro va transmite LIVE informatii si imagini pe intreg parcursul desfasurarii ultramaratonului.

Autor: Vlad Lucian Arhire