„Daca aveti spirit civic, daca vreti sa avem si noi un loc civilizat unde putem alerga in aer liber fara sa deranjam pe altii si care in acelasi timp sa ne ajute si pe noi, votati proiectul cu pista de alergare. Genunchii, gleznele, oasele, muschii… striga de durere, VOTATI !” este indemnul lui Vlad Toma.
In cadrul campaniei “Propune pentru Bucuresti! “ Vlad a propus construirea unei piste din tartan in jurul lacului Herastrau. Proiectul a fost declarat eligibil.
„Nu cred ca e rau nici asa, dar trebuie sustinut prin vot pentru a putea fi implementat. Primele 20 de proiecte ca numar de voturi vor fi asumate și implementate de Municipalitate incepand cu anul 2018.” –VLAD TOMA
In perioada 6-17 noiembrie 2017 toate proiectele declarate eligibile sunt supuse online votului cetatenilor
Pentru aceast vot este necesar sa va faceti cont pe site-ul primariei
http://propunepentrubucuresti.pmb.ro/
Pasii sunt simpli: apasati inregistrare dreapta sus, dureaza 30 de secunde, completati cu nume, prenume, adresa de email si parola. Se intra apoi in sectiunea Infrastructura, zone pietonale, scuaruri, trotuare, alinimiamente stradale si se voteaza proiectul: Pista de ALERGARE din TARTAN in HERASTRU. Totul dureaza 3 minute.
VLAD TOMA: „Cred ca merita efortul. Il facem pentru sanatatea noastra. Este un proiect cu impact mare pentru atletism ca sport de masa. Crearea unei piste publice (gratuite) de alergare in aer liber, din tartan, de 1 culoar, in jurul Herastraului, in lungime de 5.7km (poate fi ales un alt traseu mai mic, dar tot in parc) pentru a atenua probleme articulare, musculare, osoase (tibia tare) datorita asfaltului tare si pentru o senzatie mult mai relaxata/placuta atunci cand alergi pe un astfel de material sintetic (si separat de pietonii care merg prin parc). Acest lucru l-am vazut la Budapesta pe insula Margareta si o multime de oameni practicau acest sport acolo. (vedeti in link pista de 5 km de pe insula Margareta https://www.youtube.com/watch?v=LfMbe7BCwq4), dar si in alte orase din Europa.”
33 de proiecte sunt depuse in cadrul campaniei „Propune pentru Bucuresti”
Propunerile vizeaza urmatoarele domenii: sanatate (4 proiecte declarate eligibile); infrastructura culturala (3); amenajare/reabilitare de spatii publice (10); spatii verzi, locuri de joaca pentru copii (1); smart city/oras digital (1); infrastructura — zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale (4); mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei (8); infrastructura sociala (2). In urma ierarhiei votului, actiunile necesare pentru implementarea unui numar de 20 de proiecte prioritare propuse de cetateni vor fi incluse in proiectul de buget al Municipiului Bucuresti pentru anul 2018, ce va fi supus spre adoptare Consiliului General.
Autor: Ovidiu Petenghea