Rareș Toader a câștigat Cupa Europei la aruncări de la Split!

81
Rareș Toader a câștigat Cupa Europei la aruncări de la Split!

Rareș Toader a câștigat în Croația la proba de aruncare a greutății, cu o performanță de 20,83 metri!

Rareș Toader a câștigat în Croația cu un rezultat de excepție pentru România în prima zi a Cupei Europei la aruncări de la Split.

Întrecerile sunt ținute pe stadionul Park Mladeži din Split. 17 sportivi români sunt înscriși în concurs, iar în prima zi cea mai bună performanță a țării noastre a reușit-o Rareș Toader, la aruncarea greutății. Cu o aruncare de 20,83 metri Rareș a realizat un nou cel mai bun rezultat personal! Pe doi a fost portughezul Francisco Belo (20,47 metri) urmat de britanicul Scott Lincoln (20,25 metri).

Rareș Toader a câștigat Cupa Europei la aruncări de la Split!


“M-am simțit bine și mi-a plăcut teribil locul de unde am aruncat. Mi-a plăcut și concurența cu nume puternice la Split”, a declarat Rareș Toader imediat după concurs pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

Toader are în palmares și medalia de argint la Jocurile Olimpice de Tineret 2014 și la Campionatul European pentru juniori din 2015.

S-a apucat de atletism urmând exemplul bunicului său, Aurel Berbece, campion național la săritura în înălțime în 1967. În iunie 2016 și-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro cu o aruncare de 20,54 metri la Campionatele Internaționale de Atletism ale României. Astfel a stabilit un nou record național de tineret. În iulie a participat la Campionatul European de seniori, unde s-a clasat pe locul 6 cu o aruncare de 20,26 metri.

La Universiada din 2019 de la Napoli Rareș Andrei Toader a stabilit un nou record al competiției cu o aruncare de 20,60 metri.

Alte rezultate de sâmbătă ale atleților români prezenți la Split au fost:
La aruncarea suliței, la masculin tineret – Răzvan Cărare – locul 5 – 65,41 metri, cel mai bun rezultat al sezonului său.
La disc feminin tineret – Ioana Diana Țigănașu – locul 16.
La Disc masculin tineret – Constantin Zanfir – locul 16 – 48,03 metri.
La aruncarea suliței masculin seniori – Alexandru Novac – locul 7 – 77,25 metri.
La aruncarea ciocanului feminin tineret – Adela Stanciu – locul 9 – 61,23 metri.

Concursul continuă duminică, 9 mai.
Programul competiției poate fi văzut AICI.
CREDIT FOTO: European Athletics

Sursa Daniel Remes

Pe AIMX citiți  aici despre al 66-lea sportiv calificat al României la Tokyo