Robert Glință a alergat la Bucharest HALF MARATHON!Campionul inspiră

0
135

Robert Glință a alergat la evenimentul din capitală și a postat pe pagina de socializare. ”Am participat weekendul acesta la Bucharest HALF MARATHON unde am reuşit totuși să îmi agăț la gât și o medalie la alergat alături de echipa Under Armour. Chiar dacă s-au dat medalii pentru toți participanții.”

Robert Glință a alergat și a postat mesajul după Bucharest HALF MARATHON.

”M-am simțit cel mai inspirat de mulțimea de oameni care a venit să își testeze limitele și să se bucure prin mișcare! Este un privilegiu să iei parte la acțiuni unde participanții împărtășesc aceeași pasiune și mentalitate. Sportul ne unește pe toți. Sportul înseamnă sănătate! Și judecând după cât de tare ne-am distrat, sportul este o adevărată placere!”

A practicat mai întâi karate, după care, la vârsta de 9 ani, a dorit să învețe să înoate în Bazinul Olimpic din Pitești. După câteva luni, a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești, sub îndrumarea antrenorului Viorel Ciobanu. În 2013, s-a mutat, fără familie, la Baia Mare, unde a început pregătirea cu antrenorul Adrian Gherghel, în cadrul Liceului cu Program Sportiv din orașul maramureșan. La sfârșitul anului 2015, s-a transferat la CSU Cluj, fiind student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș Bolyai, continuând să se antreneze cu același tehnician. La 100 metri spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt). În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 metri spate, cu timpul 54,30 secunde (în bazin olimpic) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară  de la Rio de Janeiro din 2016. În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 metri spate, unde s-a clasat pe locul 8, după ce în semifinale  stabilise un nou record național al României (54:34). Din 2017, s-a transferat la CS Dinamo București unde a început antrenamentele sub îndrumarea tehnicianului Silviu Anastase. La finalul lui 2017, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Copenhaga a cucerit medalia de bronz la 100 metri spate. În aprilie 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 metri spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru această probă fiind 53:85. La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 metri) de la Glasgow, a urcat din nou pe cea de-a treia treapta a podiumului, la 100 metri spate. În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 metri spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.
În noiembrie 2021, la Europenele în bazin scurt (25 metri) de la Kazan (Rusia) a cucerit cea de-a treia medalie de bronz pe această distanță.
 Alături de David Popovici, a fost desemnat sportivul anului 2021 de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!