Romanca Adriana Istrate a ocupat locul al treilea la Maratonul de la Polul Nord. Competitia a inceput duminica noaptea spre luni . Toti cei 59 de concurenti au reusit sa ajunga la final. Concursul este cel mai nordic maraton organizat pe mapamond. Este un maraton extrem pentru concurenti, dar la fel de extrem si pentru organizatori.
Romanca Adriana Istrate a urcat pe podium la Maratonul de la Polul Nord. Startul s-a dat la o temperatura de -33 de grade.
Romanca Adriana Istrate a incheiat cu bine ultimul ei concurs de alergare. 59 de concurenti au luat startul la editia a 16-a: 47 de barbati si 12 femei. Toti au fost capabili sa ajunga la finish. Conditiile meteorologice au fost specifice zonei: ger si vant. Cand s-a dat startul termomentrul arata -33 de grade. Temperatura a continuat sa scada pe parcursul desfasurarii cursei. Adriana a inceput puternic si s-a instalat pe locurile fruntase impreuna cu Xie, din China.”Sunt portiuni extrem de dificile in care concurentii alearga ca si cum s-ar afla pe nisip” a anuntat organizatorul concursului.
La capatul unui efort impresionant Adriana Istrate a ocupat in final locul al treilea.Timpul ei: 7 ore,19 minute si 51 de secunde. Romanca a terminat la 17 minute si 30 de secunde in spatele unui poloneze, ocupanta locului 2. Pentru prima data in istoria Maratonului de la Polul Nord castigatoarea concursului feminin a fost o chinezoaica: Xie Guoping, 6:43:20.
Concursul masculin a fost castigat de grecul Argyrios Papathanasopoulos
Papathanasopoulos a fost cel mai bun sportiv in competitia masculina. A terminat cu aproape jumatate de ora avans in fata locului 2. Grecul a ajuns la finish in 4 ore, 34 de minute si 36 de secunde. Ramanathan Gnanadesikan (USA) a incheiat Maratonul de la Polul Nord ultimul: 13:38:30.
Irlandezul Paul Robinson a alergat distanta de o mila la Polul Nord in mai putin de 5 minute.
A existat si un moment istoric in afara concursului. Atletul irlandez Paul Robinson a alergat pentru prima data o mila la Polul Nord. Paul a incheiat cursa in 4 minute, 51 de secunde si 15 secunde. A declarat la final ca a fost cel mai dificil lucru pe care l-a facut vreodata. La finalul lui 2017 irlandezul reusea un timp extraordinar pe distanta de o mila la Polul Sud in conditii insa usor mai bune. Paul Robinson a alergat atunci la -20 de grade in 4 minute si 17 secunde. Un VIDEO puteti gasi aici.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: North Pole Marathon Facebook