Romania Backyard Ultra! AIMX e în concurs! Apar abandonurile

122
Romania Backyard Ultra! AIMX e în concurs! Apar abandonurile

Romania Backyard Ultra se desfășoară la Ștefești, în Prahova. Ultramaratonul le oferă concurenților 6,706 kilometri în fiecare oră. Startul pentru fiecare oră se dă la fix, iar mai apoi alergătorii au 60 de minute la dispoziție ca să incheie traseul. Se impune concurentul care rămâne ultimul în picioare. Indiferent dacă este vorba de 30, 40 sau chiar 50 de ore. Conceptul Backyard Ultra a ajuns sa fie dezvoltat la 156 de competiții în 48 de țări.

Romania Backyard Ultra cu Vlad Lucian Arhire în concurs! AIMX participă la Ultramaratonul din Prahova!

În echipa lui Vlad sunt Paul Georgescu și Dimcea-Iulian Zamfir.

Romania Backyard Ultra! AIMX e în concurs! Apar abandonurile

”Vlad e în formă! A alergat și pe ploaie și pe soare. Aleargă pe buclă de 4 ori. O buclă de un kilometru și 700 de metri. La început, după două ore până s-a adaptat Vlad i-a luat puțin până și-a intrat în ritmul lui. A avut dureri la spate, iar la pauză l-am tratat să-i întindă puțin musculatura. E ok mental. Pe traseu sunt cu el încă 47. După a 6-a oră au fost eliminați Elena Jugănaru (54 ANI) cu o tură, Elena Preda (57 ani) 3 ture, Florin Klein (44 ani împliniți în ziua competiției) a ratat a 5-a tură cu 3 secunde. Cine nu se încadrează într-o oră e eliminat.”-Paul Georgescu

Vlad a trecut de 9 ore în concurs. Stan Turcu, 72 de ani intră în a 9-a oră! Claudiu Vasilescu a abandonat. De asemenea Mircea Corban și Daniel Dăscălescu.

Vlad nu cedează ajunge între 49 și 50 de minute pe tură. Au ieșit din concurs George Oprișan, Irina Stoica, Bogdan Olaru și Aurelian Cojocaru.

Vlad Arhire a intrat în a 12-a tură X 6,7 km la Romania Backyard Ultra! Au mai rămas 26 de concurenți! Au abandonat după 10 ture Cătălin Pușcaș și Liviu Bica.

Traseul are o lungime de 3,353 km intre cotele 616 si 676 de metri altitudine. El va trebui acoperit de doua ori intr-un interval de o ora pentru a se ajunge la 6,706 km.Diferenta de nivel conform Strava este de 120 de metri pe ora. Concurentii vor alerga pe trail, drum forestier, lat de cel putin 4 metri.

Fetele iau mai multi bani la Romania Backyard Ultra

1000 de euro este premiul OPEN pentru o performanta de peste 40 de ore. In cazul in care ultimul concurent care ramane in picioare este o fata premiul urca la 1200 de euro.

Locatia Romania Backyard Ultra

Pe AIMX aflați aici despre medaliații României la Campionatele Europene de bodybuilding și fitness!