România participă în premieră la Europenele de trambulină, cu Alexandru Avasiloae

0
359
România participă în premieră la Europenele de trambulină, cu Alexandru Avasiloae

România participă în premieră la Europenele de trambulină. Campion la sărituri în apă, Alex va evolua mai întâi la Cupa Mondială (27-28 mai) de la Rimini (Italia), fiind însoţit de antrenorul Florin Avasiloae.

România participă în premieră la Europenele de trambulină, cu Alexandru Avasiloae

România participă în premieră la Europenele de trambulină. La Campionatele Europene de la Rimini (1-5 iunie) sunt înscrişi 64 de gimnaşti din 20 de ţări. Datorită organizatorilor, Alexandru Avasiloae va rămîne în Italia între cele două competiţii şi se va antrena alături de gimnaşti cu experienţă în această disciplină, precizează Federația Română de Gimnastică.

Trambulina (trampolina) este disciplină olimpică din 2000, dar în România este la început.Alexandru Avasiloae se pregătește și pentru săriturile de la mare înălțime.

Alexandru Avasiloae a început săriturile în apă datorită tatălui său, antrenor la Steaua, clubul unde este și Alex legitimat. Tatăl său este antrenor la lotul olimpic.

Alexandru Avasiloae a câștigat în proba de sărituri de la trambulina de 3 metri în fața titratului Constantin Popovici. La fel ca Popovici, Alex vrea să sară și de la mare înălțime în circuitul Cliff Diving World Series.

”De la 2 ani mergeam cu tata la sală și la bazin. I-am văzut pe cei mari cum sar de la 3 metri, 5 metri,10 metri. M-am atașat de acest sport deosebit. Nu am mai facut niciun sport cu excepția săriturilor în apă. Tatăl meu m-a antrenat. Cele mai importante rezultate pot spune ca sunt medaliile de aur de la seniori și locul 5 la Campionatele Europene din Kazan, Rusia, unde am ratat medalie la 12 puncte.”

Alexandru Avasiloae este atras de high diving. Red Bull Cliff Diving World Series este cea mai spectaculoasă competiție de sărituri de la mare înălțime (27 de metri).

”Sunt șanse să se organizeze concursuri de juniori de la 15 metri, unde cu siguranță voi participa și eu. Cu siguranță există un risc, ca în orice alt sport, cât despre gradul de periculozitate, pot spune că cei care sar de la 27 metri au un curaj enorm. La săriturile normale, intrările în apă sunt 90% în cap,în timp ce la 20 metri, respectiv 27 metri, toate intrările în apă sunt în picioare, deoarece viteza cu care ajungi în apa este de 90-95km/h. Așadar riscul să pățești ceva daca aterizezi în cap, este foarte mare.”-Alexandru Avasiloae

Pe AIMX  aflati aici si despre prima ediție a Ovidio Running o cursă de alergare în centru istoric al Constanței.

Autor Ovidiu Pețenghea