Șansă de aur pentru România la Campionatul European de box de la Budva

108
Șansă de aur pentru România la Campionatul European de box de la Budva

Șansă pentru Loredana Marin să devină campioană europeană în Muntenegru. Finala Loredanei de la Campionatului European de Tineret poate fi urmărită aici! România şi-a asigurat două medalii la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Budva. Adrian Preda (56 kg) şi Loredana Marin (60 kg) sunt protagonisti.

Șansă pentru România la aur în limitele categoriei 60kg. Loredana Marin a reușit sa se califice în finala de duminică. Loredana a obținut victoria împotriva sportivei din Republica Moldova, Cristina Chiper.

Preda l-a invins in sferturi pe ucraineanul Dmitro Todorov. A fost o decizie la puncte, scor 3-2. Preda a fost programat in ring pentru calificarea in finala cu bulgarul Krasimir Djurov.

La feminin, Loredana Marin a câştigat clar la puncte (5-0) meciul din sferturi la Europeanul de Box cu bulgăroaica Ana-Maria Dialova. A trecut și de Chiper (Rep. Moldova).

Marţi, Gheorghe Ghinoiu a fost învins în sferturi de moldoveanul Mihail Ţăranu (0-5). Alexandru Macovei a pierdut prin KO în prima repriză, învins de rusul Vladislav Komarov în sferturile categoriei 91 kg.

România are la Europene 13 sportivi, opt la masculin şi cinci la feminin.

Șansă din nou pentru reprezentanții României să se afirme pe plan internațional după rezultatele din 2019 despre care a vorbit președintele FRB , Vasila Cîtea

”Întotdeauna capitolul realizări este vizibil mai ales prin strălucirea medaliilor câştigate. Trei medalii la Campionatul European de cadeţi, opt medalii la Campionatul European de juniori, două medalii la Campionatul European de tineret feminin, două medalii la Campionatul European de seniori sub 22 de ani, toate acestea ar reprezenta, teoretic, un bilanţ bun. Spun teoretic pentru că absenţa aurului din toate aceste 15 medalii, precum şi faptul că la nivel de seniori ne-am întors fără medalie atât de la Jocurile Europene, cât şi de la Mondiale rămâne o dezamăgire.”, a precizat Cîtea la final de 2019

Sursa foto si info Federatia Romana de Box

Pe AIMX aflați aici și despre prima medalie de aur pentru Romania obtinuta la Mondialele de sambo.