Scrimerul Benjamin Bodo a câştigat titlul de campion naţional individual la floretă

73
Scrimerul Benjamin Bodo a câştigat titlul de campion naţional individual la floretă

Scrimerul Benjamin Bodo l-a învins în finală pe Alexandru Sîrb (CSA Steaua Bucureşti), cu scorul de 15-13. Acesta este primul titlu individual obţinut de Bodo, care a mai disputat o finală de Campionat Naţional în 2019, fiind învins de Radu Dărăban.

Scrimerul Benjamin Bodo este legitimat la CSU Poli Timişoara și a devenit în premieră campion la individual, seniori în Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din Bucureşti.

Scrimerul Benjamin Bodo a câştigat titlul de campion naţional individual la floretă

În semifinale, Bodo a trecut cu 15-10 de coechipierul său Bogdan Dascălu, în timp ce Sîrb l-a învins pe colegul său de club Alexandru Pîrva cu 15-14.

La competiţie au participat 24 de floretişti, de la 7 cluburi.

Alin Badea a câştigat titlul de campion naţional la sabie, la individual.

Alin Badea a câştigat finala după ce l-a învins pe Iulian Teodosiu. În semifinale, campionul de la Steaua a trecut de George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) cu 15-14. Iulian Teodosiu de la Dinamo a câştigat cu acelaşi scor în faţa lui Matei Cidu (CSM Iaşi).

Alin Badea a câştigat titlul naţional la individual după o pauză de cinci ani.

Alin este născut pe întâi iunie 1988, la Slobozia. Are în palmares medalia de argint cu echipa României la Mondialele de Scrimă din 2013 și la Jocurile Europene din 2015. Alin Badea a început să practice scrima la vârsta de zece ani la secția de scrimă de la CSȘ Slobozia, antrenat de Mihăiță Marin  În 2003 a câștigat Cupa Koracell de la Gödöllő, o etapă a Cupei Mondiale de cadeți. Alin a ajuns la CSA Steaua în 2008.

Scrimera Bianca Pascu a câştigat titlul de campioană naţională la sabie. Campioana legitimată la Dinamo a învins-o în finală pe Sabina Martiş de la CSA Steaua Bucureşti. Scorul a fost 15-4. 

Naţionalele de scrimă pentru seniori continuă cu probele de floretă feminin individual (sâmbătă 20 februarie), spadă feminin individual (miercuri 24 februarie) şi spadă masculin individual (joi 25 februarie).

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea