Sorin Boriceanu si Razvan Staicu reprezinta Romania la ICON, poate cel mai extrem triatlon de pe glob

0
1239

    Sorin Boriceanu si Razvan Staicu vor testa, vineri, pe pielea lor triatlonul care doreste sa devina „cel mai cel din lume”. Icon Livigno Xtreme Triathlon este inspaimantator pe hartie. E adrenalina, e magie, e istorie, este extrem. Icon este la a treia editie. In 2017 mai putin de un sfert dintre concurenti au ajuns la finish. Competitia se desfasoara in doua tari: Italia si Elvetia.

Totul este extrem la Icon. Sorin Boriceanu: „Este o nebunie curata. De neimaginat”

Sorin Boriceanu si Razvan Staicu  Sorin Boriceanu, 38 de ani si Razvan Staicu, 42 de ani sunt romanii care ne vor reprezenta in acest an la ICON. Ei vor fi insotiti de alti doi triatlonisti experimentati. Sorin il va avea ca echipa de suport pe Bogdan Ionita, iar Razvan Ilie va fi „umbra” lui Razvan Staicu. Cele doua echipe au ajuns in aceasta seara in Livigno, Italia, cartierul general al celor care se incumeta sa ia startul in concurs.

„Pare cu adevarat cel mai extrem. Urmeaza sa verificam. Noi nu credem in vorbe…:)„, spune Sorin Boriceanu. „Pe hartie nu am vazut unul mai dificil . Sa vedem ce „spune” si realitatea”, il completeaza Razvan Staicu. Sorin a terminat in 2017 NORSEMAN si l-a avut pe Razvan atunci in echipa de suport. „L-am insotit pe Sorin si imi spuneam ca in viata mea nu am sa fac asa ceva. Pana la urma am hotarat ca in 2018 sa ies din lumea concursurilor rapide (Razvan a fost pana in urma cu putin timp detinatorul recordului national pe distanta de FULL IronMan). Am incercat mai intai sa ma inscriu la NorseMan si SwissMan, dar nu am avut noroc la tragerea la sorti. Am gasit aceasta cursa, chiar mai dificila fata de celelate doua si m-am inscris oarecum orbeste, inconstient…”, spune Razvan.

Startul probei de inot este la cea mai mare altitudine din lume pentru un triatlon extrem.

Startul concursului este vineri la ora 5 dimineata. Inotul (3,8 kilometri) se tine in Lago del Gallo. Pentru ca startul va fi intr-o bezna totala concurentii vor inota in spatele unor caiace semnalizate. Temperatura apei are in jur de 16 grade. Urmeaza apoi cea mai dificila proba: 195 de kilometri de bicicleta, cu aproximativ 5000 de metri diferenta de nivel. Startul este la 1815 metri altitudine si sportivii vor traversa mai multe trecatori (Forcola Pass, 2315m, Bernina Pass,2323m sau Fuorn Pass 2149m). Se ajunge pana pe al doilea cel mai inalt pas din Europa: Stelvio (2757 de metri – in niciun alt triatlon extrem din lume nu se urca la proba de bicicleta la o astfel de altitudine).

Alergarea, 42,2 kilometri, poate pune „capac” multor sportivi dupa ore de efort urias. Ultimii 10 kilometri au aproximativ 1100 de metri diferenta de nivel, cu finish la o altitudine de 3000 de metri. Si sosirea este in cel mai inalt punct pentru o astfel de competitie.

Anul trecut din 200 de sportivi au terminat 45. Ma pregatesc din luna septembrie pentru acest concurs. Am facut antrenamente specifice de inot, bicicleta, alergare. Am incercat sa se desfasoare in conditii cat mai similare. Pare mai dificil ca NorseMan. Urci mai mult cu bicicleta, alergarea se incheie la 3000 de metri altitudine… Pot spune ca in mare vizualizez deja traseul”, a declarat pentru aimx.ro Sorin Boriceanu.

Prognoza meteo nu este favorabila pentru ziua de vineri

Sorin Boriceanu si Razvan StaicuPloaie si temperaturi foarte scazute anunta meteorologii pentru ziua de vineri. Maxima ar putea urca pe parcursul zilei doar pana la 15 grade. „Bicicleta este cea mai grea. Si ma sperie si faptul ca va ploua. Pe coborari trebuie sa fii foarte atent pentru ca este un traseu pe care nu il cunosti. Am facut impreuna cu Sorin un antrenament la munte pe 90 de kilometri, cu 2500 de metri diferenta de nivel si a fost destul de dificil. O sa ne cam „rupa”” a precizat si Razvan Staicu (foto).

In 2017, Icon a fost castigat in 13 ore si jumatate de italianul Cristiano Tara. Vineri, pe pagina de facebook aimx.ro si pe site va vom tine la curent cu evolutia romanilor. Vom veni cu update-uri, imagini si informatii de la fata locului.

Autor: Vlad Lucian Arhire