Premiera pentru Romania: peste 3 zile o stafeta de copii va traversa inot Canalul Manecii

476

O stafeta de copii va incerca in premiera pentru Romania sa traverseze inot Canalul Manecii. Cel mai probabil marea provocare va avea loc pe 27 august. „Vremea e schimbatoare. Exista si varianta datei de 28” a declarat pentru aimx.ro Paul Georgescu, cel care a avut initiativa acestui proiect indraznet. Stafeta are numele „ROMANIA”, iar componentii acesteia se acomodeaza deja cu apa din Canalul Manecii.

Ana Nanau este cea mai tanara componenta din stafeta de copii a Romaniei. Are doar 12 ani. 

stafeta de copiiPentru ca in componenta sunt doi inotatori cu varste sub 16 ani stafeta trebuie sa aiba si doi adulti. Acestia vor fi chiar antrenorul copiilor, Paul Georgescu si Sergiu Deznan, 26 de ani, fost inotator, coleg cu Paul la clubul Delfinul Bucuresti. Cei 4 copii sunt: Anton Zamfir (16 ani), Alice Perjoiu (16 ani), Andreea Albu (13 ani) si Ana Nanau (12 ani). 

Componentii stafetei au ajuns de doua zile la Dover si au inceput antrenamentele de acomodare in portul din localitatea britanica. „S-au obisnuit cu apa. Nu le-a fost deloc frig. Avem doua antrenamente pe zi. O ora dimineata si jumatate de ora seara. Cu o zi inainte de traversare vom face doar jumatate de ora dimineata”, a declarat Paul pentru aimx.ro. 

Distanta in linie drepta dintre Dover (Anglia) si Pas de Calais (Franta) este de 34 de kilometri. Paul Georgescu a traversat Canalul Manecii pe 14 septembrie 2016 in 13 ore şi 36 de minute, dar a inotat 54 de km

stafeta de copiiCopiii au vizitat barul in care sunt trecute pe perete toate performantele inotatorilor care reusesc sa traverseze inot Canalul Manecii. S-au fotografiat cu timpul reusit de Paul in urma cu 3 ani cand devenea cel mai rapid roman care reuseste aceasta traversare.”Temperatura apei este de 17 grade, iar afara vor fi 28-29 de grade. Timpul este insa destul de schimbator. In functie de asta cred ca vom inota undeva in jur de 10-13 ore. Copiii sunt foarte bine psihic. Sunt pregatiti. Anei ii e frica putin de felul cum va reactiona „la intalnirea” cu meduzele, dar este o fata puternica. E proiectul meu de suflet si am mare incredere in ei. Nu am stabilit inca in ce ordine se va inota. Ma voi decide cand va ajunge la Dover si Alice, cea care participa acum la nationalele de triatlon”, a mai precizat Paul Georgescu.

Fiecare component va avea de inotat cate o ora. Odata ordinea anuntata aceasta nu mai poate fi schimbata. Se inoata fara costum de protectie, iar orice atingere a barcii sau a unei alte persoane in timpul inotului duce la descalificarea automata a stafetei.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre obiectivele Marianei Nenu la Nationalele Germaniei de 24 de ore de alergare, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire