Team Aconcagua ascensiune reusita pe varful de 6962 de metri

0
1548

Team Aconcagua a reusit ascensiunea in data de 12 ianuarie. Este o premiera feminina, in grup, pentru Romania. In formula Daciana Leonte, Laura Mares, Nicoleta Tiron, „Team Aconcagua” a atacat la inceput de an traseul spre varful de 6962m. Sub coordonarea lui Justin Ionescu dupa trei zile de mers si 40 de kilometri parcursi pe Vacas Valley, reprezentantii Romaniei au ajuns in Base Camp- Plaza Argentina la 4200m.

Prima noapte petrecuta in Plaza Argentina a fost una de acomodare. Justin Ionescu a impartasit momentul.

” In cortul mare, model dom, temperatura variaza foarte mult in timpul noptii. De la foarte cald la culcare, la mult sub zero la trezire. Am petrecut noaptea cu putin somn si multe schimburi de imbracaminte. M-am trezit în final insuficient de odihnit. Cu toate acestea, am facut primul drum catre tabara 1, la 5000m, cu jumatate din echipament. Am dus in jur de 11-12 kg de fiecare. O urcare lejera, cu exceptia ultimilor 150-200m. Acolo am  avut  grohotis instabil, care te seaca de energie.”

Si vantul a fost un obstacol semnificativ pentru Team Aconcagua. Team Aconcagua 2018 in ascensiune reusita pe varful Aconcagua la 6962m.

„Au fost rafale de pana la 50-60 km/h pe ultima portiune. Ne-au stors toata energia. A fost pentru prima data cand oboseala si-a facut prezenta in expeditia aceasta. A fost si putina irascibilitate din aceasta cauza in echipa. Coborarea rapida, cu aportul suplimentar de oxigen a  readus buna dispozite. – Justin Ionescu

.