Un aur istoric este sarbatorit prin alergare de TTR: 13 ani ani de la titlul olimpic obtinut de Constantina Dita Tomescu

143

Comunitatea de alergatori din Bucuresti, Time Trial Running, nu lasa sa treaca nemarcata o zi istorica pentru atletismul romanesc. Pe 17 august 2008, la Beijing, Constantina Dita Tomescu uimea o lume intreaga si aducea aurul pentru Romania la maraton. Primul si singurul in aceasta proba. Alergatoarea nascuta la Turburea, in Gorj, se impunea la Beijing dupa 2 ore, 24 de minute si 44 de secunde. Marti, 17 august, TTR va invita sa sarbatoriti in alergare, pe aleile Parcului Tineretului, aceasta performanta uriasa.

TTR: „Dorim sa-i multumim doamnei Dita pentru acea imensa bucurie traita pe data de 17 August 2008”

TTR asteapta toate persoanele dornice de miscare, marti, la ora 19.30, langa Cafeneaua Actorilor. Se vor parcurge 2 ture in jurul lacului din Parcului Tineretului, aproximativ 5,7 kilometri. Startul va avea loc la 20:00.

„Va asteptam pentru inscrieri (incepand cu ora 19:30) si detalii tehnice, dar si cateva mici surprize. Vom nota timpii (realizati de voi) si vom realiza un clasament care va fi publicat online, dupa eveniment. Veti putea lasa bagaje, biciclete si alte obiecte la zona de start. Doamna Constatina Dita nu va putea fi prezenta la eveniment, insa va fi alaturi de noi sufleste. Va asteptam la TTR SPECIAL pentru a ne aminti de prima medalie de  aur a maratonului romanesc”, transmit organizatorii evenimentului.

Campioana olimpica de la Beijing, Constantina Dita Tomescu, organizeaza una dintre cele mai frumoase competitii de alergare din Bucuresti. Pe 19 septembrie, pe un traseu care pleaca de la Arcul de Triumf se desfasoara Bucharest International 10km. Concursul propune alergatorilor curse de 3,5 km, 10km , 21km, stafeta si scaun cu rotile.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Bucharest International 10 k