URIAS!!! Record national zdrobit si victorie pentru Nicu Buceanu la Icarus Florida Ultra Fest, ultramaratonul de 6 zile

1152

Nicu Buceanu a reusit o performanta incredibila pentru Romania. A castigat ultramaratonul de 144 de ore (6zile) din Statele Unite ale Americii, Florida. Nicu a alergat nu mai putin de 658,8 kilometri in cele 6 zile de concurs. In tot acest timp a dormit doar 10 ore. Adrian Bontiu a incheiat pe locul 7 cu 426,7 kilometri alergati. 

658,8 kilometri – cifre care care vor ramane in istorie 

 

http://www.youtube.com/watch?v=No1hhnhboUo&feature=youtu.be

Imaginile cu Nicu Buceanu pe ultimele ture sunt absolut impresionante. Te-ai fi  asteptat sa vezi un atlet „daramat” de suferinta, epuizat si abia tarandu-se spre finish. Romanul a demonstrat insa pe tot parcursul concursului ca este o adevarata forta naturala, o „BRUTA”. A condus pe toata durata competitiei. A facut fata „stresului” permanent impus de un alt altet incredibil: americanul de 63 de ani, Brad Compton. Acesta a terminat pe locul 2 la 37 de kilometri in spatele lui Nicu. In ultimele doua zile s-au alergat realmente. Nicu Buceanu a fugit ultimele ture cu 4 minute pe kilometru. Un ritm incredibil impus la capatul celor 144 de ore de efort. La final, intr-un adevarat spirit de fair-play, Compton a venit si l-a felicitat pe castigator si s-au fotografiat impreuna.

658,8 kilometri vor fi cifrele pe care nu le va uita niciodata. 110 kilometri alergati in medie pe zi. Nicu a stabilit astfel si recordul all-time al Romaniei pe 6 zile. Performanta apartinea lui Szilard Szilveszter. Acesta alergase 487 de kilometri in 14 mai 2013.

   Victoria talpilor insangerate si a psihicului de fier la Icarus Florida Ultra Fest

Nicu Buceanu si Adrian Bontiu  S-a dus in State sa castige si asta a facut. Nu a tinut cont ca talpile l-au „tradat” dupa doar doua zile si a trebuit sa-si „opereze” basicile in scurtele pauze de hidratare si odihna. Nici ca unghiile l-au parasit treptat sau ca mintea a incercat sa-l opreasca. Nicu Buceanu a scris o pagina de istorie in ultra atletismul romanesc in cele 6 zile de alergare de la Icarus Florida Ultra Fest. 

„A fost ceva EXTREM. Durerea a fost la limita extremului. Cand simteam ca durerea este insuportabila ii „dadeam” si mai tare. Fizicul se completeaza cu psihicul si se succed. Nu poti rezista fara un psihic tare, dar nici fara un fizic antrenat”, a declarat imediat dupa cursa, in exclusivitate pentru aimx.ro, Nicu Buceanu care era lucid si coerent.

Celalalt roman, Adrian Bontiu a fost la 62 de kilometri de a bate si el recordul national. A reusit insa un record la categoria de varsta 25-30 de ani. A incheiat competitia cu 426,7 kilometri alergati in 144 de ore. O performanta de asemenea notabila pentru un om care in urma cu doi ani gafaia pe strazile Reghinului la un cros de 4 kilometri.

Competitia din Florida a fost organizata de romanul Andrei Nana, un ultra atlet valoros, stabilit in SUA, antrenorul lotului american  de Spartathlon.

Autor: Loriana Naita, Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Facebook UltraAtletism Romania