5 curse sunt in programul Bucovina Ultra Rocks, 7-9 august: ultramaratonul are 105 kilometri

223

Bucovina ultra Rocks este un consurs de alergare montana aflat la prima editie. Competitia este programata pentru perioada 7-9 august in inima Bucovinei. Cartierul general este localitatea Campulung Moldovenesc. Ultramaratonul va avea 105 kilometri. 2 curse sunt deja SOLD-OUT, iar inscrierile pentru celelalte sunt in plina desfasurare. „Avem in plan sa includem pe viitor aceasta cursa in calendarul Ultra Trail World Tour. Vrem sa facem totul de la inceput la cel mai inalt nivel”, a declarat Paul Smereciuc, unul dintre organizatorii concursului, in exclusivitate pentru aimx.ro. 

„Golgota” alergatorilor va fi urcarea de pe Pietrosul Bistritei: 4 kilometri, cu 1200 de metri diferenta de nivel

„Este un vis de-al meu care e pe cale sa se implineasca. De mult ma gandeam la posibilitatea organizarii unei curse in masivul Rarau. Zonele sunt absolut spectaculoase si merita o cursa mare, de TOP” a declarat Paul Smereciuc, cel care s-a nascut la Campulung Moldovenesc.

5 trasee propun organizatorii pentru Bucovina Ultra Roks: intre 15 si 105 kilometri. Doua curse, cele de 29 si 43 de kilometri, sunt deja sold out. Pana in acest moment s-au inscris concurenti din Romania, Ungaria si Franta. In ciuda pandemiei de coronavirus si a cresterii numarului de imbolnaviri din ultimele zile, Paul Smereciuc este sigur ca in august se alearga in Bucovina.

Se pot inscrie maximum 100 de alergatori la fiecare cursa. Nu vom depasi acest numar. Starturile se vor da la ore diferite. Primii vor pleca ultramaratonistii din cursa de 105 kilometri, vineri spre sambata, la miezul noptii. Avem pe site si un capitol dedicat masurilor pe care le vom implementa pentru ca toti alergatorii sa se simta in siguranta. Concurentii din cadrul fiecarei curse vor pleca decalat, in grupuri de 6, in ordinea punctajului ITRA. Timpul pe care il vom trece in clasament va fi chip-time”, a mai precizat Paul.

“Golgota” alergtorilor va fi urcarea de pe Pietrosul Bistritei (cursele de 80 si 105 km): 4 kilometri cu o diferenta de nivel de 1200 de metri. Cea mai mare altitudine la care vor ajunge concurentii este pe varful Giumalau, 1857 de metri.

Bucovina Ultra Rocks este primul concurs de alergare montana din Romania in care va fi implementat sistemul LIVE-TRAIL

O echipa din Franta va veni special pentru a gestiona perfect implementarea sistemului de cronometrare live trail. Vei putea urmari in permanent evolutia alergatorilor, timpii intermediari si in cat timp se estimeaza ca vor ajunge la finish. Toate cursele vor beneficia de sistemul de cronometrare LIVE.

    Ambasadorii competitiei sunt Robert Hajnal, Cristina Constantin si Viorica Malai.

Tot pe aimx.ro poti citi despre super proiectul „EVERESTING” in care fratii Tudor au urcat de 12 ori Postavarul in doar 24 de ore, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire