Adrian Bontiu este primul roman inscris la cea mai lunga cursa multiday din lume: 5000 km

448

Adrian Bontiu va alerga in acest an cel mai important concurs din cariera. Si cel mai dificil. Este vorba de un ultramaraton de 5000 de kilometri. Concursul se desfasoara pe parcursul a doua luni. Ultramaratonistul din Reghin tocmai s-a intors din Franta unde a participat la competitia de 5 zile de alergare: No Finish Line Paris. aimx.ro a vorbit in exclusivitate cu Adrian despre ce s-a intamplat in capitala Frantei si despre obiectivul suprem in 2019.

Adrian Bontiu resimte oboseala dupa 5 luni pline: a alergat 1827 de kilometri doar in cele 5 concursuri la care a participat

Adrian Bontiu 5000Adrian Bontiu este un „abonat” al concursurilor „No Finish Line”, fie ca ele se desfasoara la Atena, Paris sau Monaco. In week-end a incheiat pentru a doua oara in cariera concursul din capitala Frantei. A alergat 325 de kilometri. Si a incheiat pe locul 17 din 31 concursul caritabil. Nu a avut un target de kilometri. Ci doar sa termine sanatos. „NFL este un concurs prin care efortul fiecarui participant este rasplatit prin donatii de catre sponsori catre cauzele sustinute de eveniment. Participa ultra-atleti de top din Franta, Monaco, Grecia si nu numai. Am ocazia sa intalnesc oameni deosebiti si sa cer sfaturi de la acestia. Impreuna contribuim la realizarea unor proiecte sociale importante. Unul ar fi construirea unui centru sportiv pentru 300 de copii defavorizati din Maroc. Este a 5-a participare la NFL, dupa cea de la Paris 2017, Atena 2018, Monaco 2018 si Atena 2019. Pe viitor as vrea sa particip si la Oslo si Nisa” a declarat Adrian pentru aimx.ro.

2019 a adus si un numar record de kilometri parcursi in capitala Frantei la NFL: 136578. Kilometrii vor fi transformati in EURO de sponsori. Adi a vorbit si despre masurile de securitate din Paris.  „Atmosfera a fost una foarte frumoasa, una de sarbatoare. De fiecare data raman placut surprins de mobilizarea sociala a acelor oameni cand vine vorba de a sustine o cauza. Au fost masuri de securitate mari, avand in vedere problemele care sunt in Paris de ceva timp. Nu a existat insa nicio problema din acest punct de vedere. Noi ne-am simtit in siguranta tot timpul”

Adrian Bontiu va lua o pauza de 3 saptamani de la sport

„Pana acum, anul acesta, am acumulat 1827 km din 5 concursuri. 713 km au fost in ultimele 30 de zile, plus distantele din antrenamente. Oboseala se simte, iar pentru asta imi voi lua o pauza de trei saptamani de la sport. Am mare nevoie sa intru odihnit in urmatoarele curse” – Adrian Bontiu pentru aimx.ro

Pe Adrian Bontiu il asteapta un final de an infernal: s-a inscris la un ultramaraton de 5000 de km

Adrian Bontiu 5000Este de fapt un concurs de 60 de zile. Are loc la Atena, un loc familiar pentru Adrian. Startul se da pe 12 octombrie si finalul este in decembrie, pe 11. Alergatorii vor alerga pe o bucla total plata de 1 kilometru.

Nu stiu daca exista cineva care poate sa spuna ca e pregatit fizic de asa ceva. Lupta va fi una psihica , in concordanta cu strategia adoptata. Imi voi petrece mai mult timp pe pista de alergare, dar si experienta celor 8 curse de peste 72 de ore avute in ultimii 2 ani ma va ajuta, atat in pregatire, dar mai ales in timpul cursei. Sunt aspecte pe care trebuie sa le schimb. Am invatat din fiecare lucru si mai ales le-am trait pe pielea mea” a vorbit in exclusivitate pentru aimx.ro Adrian, despre proiectul sau extrem de ambitios.

Ca sa fii declarat finisher trebuie sa parcurgi la finalul celor 60 de zile 5000 de kilometri. Asta ar insemna o medie de 84 de kilometri pe zi.  „Cred ca sunt primul roman inscris, dar nu are nicio importanta acest aspect. Trebuie sa termin cursa. E un vis pentru mine. Faptul ca am fost acceptat sa iau parte la ea reprezinta recunostinta ultimilor doi ani de munca in sport. A fost greu pana aici. Urmeaza cea mai lunga cursa din lume in sistem multiday. Foarte grea !!! La final sper sa fiu multumit de ceea ce voi realiza acolo” a mai completat Adi.

Autor: Vlad Lucian Arhire