Sabina Martis a castigat aur la sabie! Povestea campioanei la scrima

468
Sabina Martis a castigat aur la sabie! Povestea campioanei la scrima

Sabina Martis  este campioana la individual la Nationalele de Tineret, la Scrima in proba de Sabie! Sabrera de la CSA Steaua Bucuresti a revenit cu succes pe plansa dupa o peroada in care a fost accidentata. Sabina a castigat duelul din finala cu Andreea Lupu de la CSM Iasi. Scorul a fost 15-10. Medaliile de bronz au fost castigate de Natalia Bugaevski (CSTA Bucuresti) si de Ioana Radu, de la CSM Iasi. Clasamentul a fost completat pana la locul 8, in ordine de.: Ilinca Pantiș (CS Riposta), Catrinel Tipișcă (CSM Iași), Delia Chircă (CSTA București) si de Alyssa Ștefănescu (CS Riposta).

Sabina Martis a vorbit pentru AIMX despre evolutia de la Nationale!

„A inceput greu, insa s-a terminat cu o imbunatatire remarcabila. La inceputul competitiei am fost pesimista din cauza accidentarilor, ceea ce m-a impiedicat sa castig lejer primele meciuri. Astfel, primele doua meciuri au fost stranse si pline de emotie. Dupa ce am ajuns in semifinala, m-am linistit, iar emotiile au disparut. Acest fapt si sustinerea publicului, al antrenorilor si al mamei mele, m-au facut sa vad altfel lucrurile, conducandu-ma catre victorie.”-Sabina Martis

Sabrerele de la CSM Iasi au castigat titlul national la echipe! Andreea Lupu, Catrinel Tipișcă, Ioana Radu și Diana Crețu au luat aurul. CS Riposta a fost pe doi cu o echpa formata din: Ilinca Pantiș, Mihaela Chițu, Alyssa Ștefănescu și Theodora Alexandrescu. Bronzul a fost câștigat de sabrerele de la CSA Steaua: Sabina Martiș, Catinca Dumitru, Tania Luțea, Maria Alexe.

„Concursul pe echipe a fost mai greu decat concursul individual. S-a acumult si oboseala, iar echipa noastra este noua si neomogena. Am tras cu o echipa diferita fata de concursurile anterioare ceea ce a dus la un dezechilibru cauzat de cunoasterea reciproca pe plansa. Cu toate acestea am reusit sa obtinem medalia de bronz. Am ratat  finala pentru doar 2 puncte.”– Sabina Martis

Povestea inceputului in Scrima pentru Sabina, cine o inspira si care sunt urmatoarele obiective le aflati in weekend pe www.aimx.ro!

Autor: Ovidiu Pețenghea