Alearga la 103 ani: „Fiecare zi la aceasta varsta e un miracol”

447

 Julia Hawkins este din Statele Unite ale Americii si alearga la 103 ani. La sfarsitul lunii iunie a castigat doua medalii de aur in probele de 50 si 100 de metri la Jocurile Nationale ale Seniorilor. Concursul este rezervat atletilor de peste 50 de ani si s-a desfasurat in Albuquerque, New Mexico, sudul Statelor Unite. Julia are 4 copii de  71, 78, 68 si 66 de ani. S-a nascut in timpul primului Razboi Mondial, pe 10 februarie 1916. A fost maritata timp de 70 de ani cu iubitul ei din Colegiu.

Julia Hawkins a inceput sa alerge la varsta de 100 de ani

aleargaA trecut la alergare dupa ce nu a mai putut sa se „catere” cu bicicleta pe dealuri. Pana atunci a participat la numeroase competitii rezervate seniorilor. Recunoaste ca nu se antreneaza zilnic, ci ocazional. Are in fata casei marcate distantele de 50 si 100 de metri si petrece mult timp in gradina. Este pasionata de flori si de lectura. „La varsta asta nu iti poti permite sa pierzi prea mult timp cu antrenamentele” spune Julia.

La 101 ani a stabilit un record mondial la categoria ei de varsta pe distanta de 100 de metri. A parcurs distanta in 40,12 secunde. Detine recordul mondial si la 60 de metri: 24.75.

„Nu stiu daca exista un secret al longevitatii. Ramai in forma, fii activ!!!Nu te ingrasa, ramai la greutatea normala si fa exercitii. Sa ai multe pasiuni, lucruri pe care sa le realizezi si care sa-tI starneasca interesul. Sa-ti mentina creierul ocupat. Daca ma uit in spate cel mai mandra sunt de copii si DE sotul meu. Sunt cele mai minunate realizari ale vietii mele. Apoi nepotii si stranepotul. Nimic nu poate „bate” aceste realizari. Orice altceva, cum ar fi de exemplu alergarea, este doar cireasa de pe tort”  – Julia Hawkins pentru NY Times

De multe ori concureaza doar impotriva ei. In New Mexico singurul concurent de la categoria sa de varsta s-a retras inaintea cursei de 50 de metri. A castigat medalia de aur dupa 21,05. La 100 de metri a oprit cronometrul la 46.07, cu 6 secunde sub recordul ei. „Nu uitati ca am mai imbatranit doi ani”, a spus cea poreclita „Uraganul”Julia.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre atleta romanca Elena Pagu, care impresioneaza la varsta de 92 de ani, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: www.womensrunning.com