Romanii sunt in TOP la Tryavna Ultra: alergatorul Andrei Ivanescu a venit pe 2

481

Alergatorul Andrei Ivanescu a ocupat locul al doilea in cea mai scurta cursa a concursului Tryavna Ultra: 20,5 kilometri, cu 670 de metri diferenta de nivel.”M-am simtit bine, prima cursa cand simt ca pot sa alerg cum imi doresc dupa o lunga perioada”, a declarat Andrei pentru aimx.ro. Concursul mai propune doua ultramaratoane de 141 (+6450) si 76 de kilometri (+2990). Noutatea in acest an a fost cursa de maraton montan: 42 de kilometri (+1800).

Alergatorul Andrei Ivanescu a oprit cronometrul la 1 ora, 29 de minute si 12 secunde

alergatorul Andrei IvanescuTryavna Ultra are startul in oraselul cu acelasi nume. Este situat putin mai la sud de Veliko Tranavo. O localitate cu farmec, atractiva pentru turisti si iubitorii de natura, care conserva lumea muntilor asa cum este ea”, suna descrierea organizatorilor.

Andrei Ivanescu a dezvaluit pentru aimx.ro „filmul” cursei: Am plecat undeva in primii 10, iar dupa primii 3km am inceput sa recuperez. La kilometrul 5 am ramas doar cu cel de pe locul 3, iar dupa primii 8-9 km am alergat singur. N-am stiut niciodata unde era cel din fata 🙂. Am inteles ca a avut 5 minute inaintea mea …Oricum, acum abia imi intram in forma, deci sunt multumit. A fost si mult mai scurta decat credeam cursa. Pe site scria de 23km+, iar in realitate a avut cam 20.5km, cu 650m+. Am terminat dupa 1:29h, o medie de 4:20/km. ” In ceea ce priveste vremea: „A fost ok, putin cald pe final, un pic peste 20°C, dar nu a fost chiar asa rau. Am ajuns destul de zgariat, mi-a ramas inclusiv sapca agatata printr-un tufis, dar a fost funny”.

„Cursa foarte alergabila, marcajul in principiu destul de ok. Am avut o drama cu pierdutul pe la ultimele cursE” – Andrei Ivanescu pentru aimx.ro

Andrei este un alergator tanar. Are 21 de ani. S-a nascut la Ploiesti, iar de doi ani s-a mutat in Brasov. Spune ca nu a fost un concurs „target” pentru el. Vine dupa o saptamana in care a alergat in total 150 de kilometri.”Acum pregatesc Campionatele Nationale de Alergare Montana Distanta Lunga de pe 17 august, iar de luni intru 3 saptamani (iar) in cantonament la Piatra Arsa”, mai precizeaza sportivul.

Avem 5 romani in TOP 10, masculin + feminin, la cursa de 76 de kilometri. Concursul este in desfasurare la ora redactarii articolului 

Cristi Bornaz sta cel mai bine. Este pe locul 3 dupa 64 din cei 76 de kilometri. Cronometrul sau este la 6.31.47 dupa aceasta distanta. E la 13 minute de lider. Daniel Antonaru era pe locul 5, iar Victor Iliescu pe 8. La feminin Toma Cristina Palic era pe 6 la jumatatea competitiei, iar Roxana Stoichita pe 10.

Mai avem doi romani in TOP 50. In cursa lunga Mircea Anton Corban e pe 49 dupa 85,7 kilometri (18.36.38). In proba de 42 de kilometri Ionut Petcu era pe 45 dupa 35, 5 kilometri (4.33.13)

Rezultate complete in timp real puteti vedea, aici.

Tot pe aimx.ro poti citi despre sportiva din SUA care alearga la 103 ani si detine si doua recorduri mondiale, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Eco RunMoieciu