Alpinism: Kilian Jornet a cucerit Everestul a doua oara in 7 zile

719

ASCENSIUNEA LUI JORNET A DURAT 17 ORE

Realizare incredibila a spaniolului Kilian Jornet. „Zeul” alergarii montane a cucerit pentru a doua oara Everestul in decurs de doar 7 zile. Spaniolul a impresionat din nou o lume intreaga. S-a intamplat ieri, pe 27 mai. Kilian Jornet a plecat de aceasta data de la altitudinea de 6500 de metri (tabara de baza avansata), la ora 2 dimineata. Apus piciorul pe varf intr-un timp incredibil: 17 ore. 

  Si de aceasta data Kilian Jornet a facut ascensiunea minimalist, pe fata nordica a masivului: fara oxigen si corzi fixe. Urcarea s-a desfasurat fara oprire, dar incet. Vantul a fost principala problema. Conditiile s-au ameliorat pe ultima parte a ascensiunii conform informatiilor furnizate de Jornet pe propriul blog.

” Sunt foarte fericit ca am reusit sa ating varful pentru a doua oara. Astazi, desi m-am simtit mult mai bine, vantul a batut cu putere si a fost foarte dificil sa merg mai repede. Cred ca ceea ce am facut: cucerirea Everestului de doua ori intr-o saptamana, fara oxigen si fara corzi fixe ofera o noua viziune despre posibilitatile din alpinism si sunt foarte fericit ca am facut-o.”- Kilian Jornet 

Spaniolul se afla acum in tabara de baza avansata unde a ajuns dupa 29 de ore si 30 de minute de la plecare. Va reamintim, Kilian Jornet a atins Everestul pentru prima data la miezul noptii dintre 21 si 22 mai, dupa 22 de ore. Atunci el a plecat de la altitudinea de 5100 de metri( tabara de baza), dar probleme medicale la stomac l-au facut sa se opreasca la coborare la 6500 de metri.

Ionut Zinca, cel mai valoros alergator montan roman, doua sezoane la rand pe locul doi in lume, chiar in spatele lui Kilian Jornet, a vorbit in exclusivitate pentru aimx.ro despre prima tentativa a lui Kilian Jornet.

Ionut Zinca: ” Kilian Jornet este stratosferic”

 

     Credit Photo: Kilian Jornet Facebook,blog summitsofmylife.com