Ancuta Bobocel face un record personal la Campionatul Mondial de Semimaraton de la Valencia.

1027

Mondial cu un record personal pentru Ancuta Bobocel la Valencia! Romania  a terminat pe locul 11 intrecerea la echipe din Valencia, iar cel mai bun loc din echipa tricolora a fost ocupat de Ancuta. Delegatia tricolora a avut doar un singur reprezentant la Campionatul Mondial de Semimaraton de la Valencia, pe Nicolae Soare.  Ancuta Bobocel a fost urmata de Roxana Elisabeta Birca, de Cristina Simion, Paula Todoran si de Andreea Alina Piscu.

Ancuta Bobocel face un record personal la Campionatul Mondial de Semimaraton de la Valencia.

Abcuta Bobocel a terminat dupa 1:10:21 la o secunda in urma reprezentantei din Bahrain, Rose Chelimo care a facut cel mai bun rezultat personal din acest sezon.

Cu un „SB” a incheiat si Roxana Elisabeta Birca, A bifat 1:14:51 si a fost pe 62.  Cristina Simion a fost pe 68 cu timpul 1:15:15 personal best.

Paula Claudia Todoran a facut „SB”-cel mai bun rezultat personal din sezon cu 1:16:40 pentru locul 80.

Andreea Alina Piscu a terminat cu SB 1:18:17 pe 90. Au terminat intrecerea 117 atlete.

Ethiopia a castigat la individual si la echipe. Romania a fost pe 11.

La masculin Nicolae Soare a terminat pe 98 cu SB: 1:06:14.

„Pentru mine nu a fost o zi prea buna. In afara de vantul si ploaia care au ingreunat cursa, nu am avut o stare prea buna. In orice caz a fost o cursa de pregatire pentru sezonul de vara. In continuare am o cursa de 10 km. pe 15 aprilie, in Germania la Dusseldorf.”- Nicolae Soare

La feminin s-a inregistrat recordul 1: 06: 11 scos de Netsanet Kebede care este a treia atleta din Ethiopia  medaliata cu aur la acest eveniment. Precedenta performanta i-a apartinut atletei Lornah Kiplagat in 2007-1:06:25.

La masculin Geoffrey Kamworor din Kenya a castigat pentru a treia oara la  rand IAAF World Half Marathon. Timpul obtinut a fost 1:00:02. La echipe Ethiopia a castigat in fata Kenyei. Bahrain, la fel ca la feminin a completat Top 3.

Autor: Ovidiu Pețenghea