10 medalii castigate la Campionatul European Masters de atletism pentru Romania!

0
1706
10 medalii castigate la Campionatul European Masters de atletism pentru Romania!
Adina Gheorghiu, Robertino Tanase si Florina Marin

Sunt 10 medalii castigate la Campionatul European de la Madrid, dintre care doua de aur. Elena Pagu a castigat medalia de aur la 5 km.mars, la 91 de ani! Prima medalie de aur a fost cucerita de Florina Marin la lungime

Au fost medalii castigate la Campionatul European din  prima zi de catre tricolori!

Adrian Neagu a deschis seria castigatoare cu un bronz la saritura in lungime (categoria de varsta 60 de ani). Lupu Cosmin a castigat medalia de argint in aceeasi proba dar la categoria de varsta 40 de ani.

Doua medalii castigate la Campionatul European  de atletism Masters si in a doua zi de la Madrid.

Cel mai bun rezultat pentru Romania, dupa 3 zile a ramas in urma evolutiei Florinei Marin care a castigat concursul la lungime (categoria 40 de ani). A fost un concurs foarte bun pentru reprezentantele Romaniei fiindca pe locul doi a terminat Nicoleta Busuioc.

Adina Gheorghiu a cucerit medalia de argint la  60m. tot la categoria  40 de ani. Florina Marin a terminat pe 3 si era singura reprezentanta a Romaniei cu doua medalii castigate la Madrid pana vineri.

Adina Gheorghiu a egalat-o la numarul de medalii pe Florina. Cu primul timp in finala la 200m, Adina  a intrat cu o noua sansa la podium si a ocupat locul 2.

Doua medalii castigate la Europeanul de Atletism Masters la Madrid si pentru Nicoleta Busuioc.

Dupa medalia de argint castigata la lungime, Nicoleta Busuioc a devenit vicecampioana europeana si la Pentatlon (categoria 40 de ani).

Margareta Anton a devenit vicecampioana europeana la aruncarea sulitei.(categoria 50 de ani).

„Delegatia Romaniei a obtinut:  doua locuri 1,  sase locuri 2 si  doua locuri 3! Avem 10 medali si  locul 24 la general din 43 de tari participante la  Campionatul Europeaan Masters Madrid 2018 in Sala.”–  Profesor Robertino Tanase Presedinte Comisiei Master din cadru FRA

Robertino Tanase a prezentat pentru AIMX si programul atletilor Masters dupa Europeanul de la Madrid:

„Urmatoarea competitie Masters va fi pe plan intern-CAMPIONATUL NATIONAL IN AER LIBER, la BUCURESTI 25- 26 AUGUST. Sunt programate si competitiile internationale din toamna. 4 -16 SEPTEMBRIE-CAMPIONATUL MONDIAL DE PISTA in AER LIBER DE LA MALAGA SPANIA. Apoi delegatia Romaniei va participa  intre 21-23 SEPTEMBRIE la CAMPIONATUL BALCANIC in AER LIBER DE LA CELJE, SLOVENIA.”

Autor: Ovidiu Pețenghea