Tripla campioana nationala de semimaraton Andreea Pîșcu dezvaluie cum au decurs antrenamentele in timp de pandemie

145

Andreea Pîșcu se antreneaza la Bacau. Alergatoarea in varsta de 24 de ani a scazut intensitatea in ultimele luni. Cel mai mare volum l-a facut saptamana trecuta. „În această perioadă dificilă mi-a fost alături tot timpul antrenoarea Cristina Alexe. Pentru mine reprezintă cea mai bună motivație”, a declarat Andreea pentru aimx.ro cum a „gestionat” pandemia de coronavirus.

Andreea Pîșcu spera sa poata alerga la Campionatul Mondial de Alergare Montana pe distanta lunga din Spania, noiembrie

Andreea s-a antrenat in tot acest timp la Bacau. Spera sa poata merge in cantonament, insa pandemia de coronavirus „amana” momentul. „E putin mai dificil din cauza caldurii, dar ne adaptam”, a spus Andreea pentru aimx.ro. Si pentru ea, ca si pentru alti alteti calendarul competitional a fost complet dat peste cap.

„Primul concurs important din acest an era Campionatul European de semimaraton unde speram să participăm cu echipa României. După acest concurs trebuia să particip la Campionatele Naționale de pistă. În septembrie ar trebui să particip la Campionatul Național de Alergate de lungă distanță, competitie care este selecție pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în luna noiembrie, în Spania. Aveam în plan să urc în cantonament în Piatra Arsă în această perioadă, dar nu se poate” a mai precizat alergatoarea.

Andreea Piscu in timpul concursului EcoRun Moieciu 2019 in care a stabilit un nou record al cursei la feminin

Andreea a vorbit si despre schema de pregatire din ultimele luni.

„Antrenamentele nu au fost la aceeași intensitate, din contră. Am făcut un singur antrenament pe zi în lunile aprilie, mai și chiar iunie. De la început lunii iulie am început cu 2 antrenamente și cu un volum mai mare. Saptamana trecuta am reusit sa fac 200 de kilometri. A fost saptamana cu cel mai mare volum” a declarat Andreea.

Sportiva de CS Stiinta Bacau incearca sa evite soseaua in aceasta perioada. Se pregateste mai mul pe teren variat, cu speranta ca viitoarele competitii de trail vor avea loc.

Andreea Piscu a terminat Mondialul de Alergare Montana pe distanta lunga din noiembrie anul trecut, Argentina, pe locul 26 la individual in 4.18.17. Cu echipa s-a clasat pe a treia treapta a podiumului.

In luna iunie 2019 a cucerit medalia de bronz cu echipa la Mondialul de Ultramaraton, dupa ce a incheiat concursul pe locul 23, fiind a doua cea mai bine clasata romanca dupa Denisa Dragomir.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Fernando Ramos Photografia, Stiinta Bacau