Puncte ITRA si curse noi la Apuseni Ultra Race 2018

777

   Apuseni Ultra Race 2018 „aduce” doua curse noi langa ultramaratonul de 170 de kilometri. Acestea vor fi pe acelasi traseu, pe distantele de 100, respectiv 40 de kilometri. Concursul se afla la cea de-a doua editie. Apuseni Ultra Race a primit si certificarea de la ITRA. Fiecare concurent care ajunge la finish-ul cursei de 170 de kilometri primeste si 6 puncte pentru participarea la UTMB.

Apuseni Ultra Race 2018 aduce la start romani din Islanda, Insulele Feroe si Austria

Apuseni Ultra Race 2018 Noutati importante la editia a doua a competitiei Apuseni Ultra Race (21-23 septembrie). Concursul a primit certificarea ITRA pentru cursa de 170 de kilometri. Astfel fiecare finisher va primi 6 puncte in vederea calificarii si participarii la celebrul concurs de alergare montana UTMB (Chamonix- Franta). Organizatorii au confirmat si faptul ca AUR a devenit astfel si membru al Asociației Internaționale de Alergare Montana. Surprizele nu se opresc aici. In 2018 apar doua noi curse: de 40, respectiv 100 de kilometri. Traseul de 170 de kilometri ii poarta pe alergatori prin cele mai pitoresti locuri ale muntilor Apuseni.

„Perioada de inscriere s-a deschis. Traseul de 170 de kilometri trece peste cele 3 varfuri de peste 1800 de metri din Apuseni: Bihor (1849 de metri), Vladeasa (1836 de metri) si Muntele Mare (1826 de metri). Cursa de 100 de kilometri va avea 4500 de metri diferenta de nivel, iar alergatorii vor urca pe doua din varfuri, in timp ce cursa de 40 urca doar pe un varf” a declarat pentru aimx.ro organizatoul Apuseni Ultra Race, Cozmin Ardelean.

Finish-ul va fi comun in cele 3 curse de la Apuseni Ultra Race. Starturile se vor da insa din locatii diferite si la ore diferite.

Cursa de 170 de kilometri porneste din judetul Alba, din statiunea Arieseni. Cea de 100 de kilometri are programat startul din satul Rogojel (judetul Cluj), de la poalele muntelui Vladeasa. Alergatorii care aleg sa alerge in proba de 40 de kilometri vor pleca in cursa din comuna Maguri Racatau ( judetul Cluj).

„Starturile se vor da la ore diferite si in locatii diferite. Ideea este insa ca toti alergatorii sa se intersecteze pe traseu, sa se motiveze reciproc, sa se incurajeze. Finish-ul va avea loc in statiunea Muntele Baisorii” a mai precizat Cozmin Ardelean.

Printre cei inscrisi deja la cursa de 170 de kilometri se numara castigatorul Transylvania 100, Bartha Balint, dar si romani stabiliti in strainatate: Ioan Coroiu(Islanda), Victor Mot (Insulele Feroe ) sau Emilian Croitoru ( Austria). Pe lista apare si prima prezenta feminina. Este vorba de alergatoarea din Germania Sonja Braun. Pentru a va inscrie la Apuseni Ultra Race (170 de kilometri) trebuie sa fi fost finisher la una din competitiile partenere ale AUR (anul trecut sau in acest an). Mai multe detalii gasiti aici. Organizatorii au anuntat ca in 2018 vor permite in limita a 10 la suta din numarul de participanti inscrierea si pe baza unor „wild carduri”.

Autor: Vlad Lucian Arhire