Aruncatori de top! Firfirica si Toader se remarca la disc si la greutate

362
Aruncatori de top! Firfirica si Toader se remarca la disc si la greutate

Aruncatori de top pe plan national Alin Firfirica si Rares Toader au inceput in forta sezonul in aer liber. In Belgia, la Oordegem, Firfirica a castigat concursul de atletism International Flanders Athletics Meeting. In Romania, la Pitesti,  Rares Toader a reusit 20,03 metri la aruncarea greutatii. Rezultatul il pune pe lista celor care au sanse la calificarea la Campionatele Mondiale ale seniorilor de la Doha.

Aruncatori de top ! Firfirica a castigat in Belgia, iar Rares Toader dupa o absenta de trei ani din activitatea competitionala, arunca pentru baremul de participare la Campionatele Mondiale ale seniorilor de la Doha. Ambitiile aruncatorului in proba de greutate sunt si pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aruncatori de top! Firfirica si Toader se remarca la disc si la greutateAlin Firfirica s-a remarcat in Belgia, la Oordegem. Legitimat la CSA Steaua, Alin s-a clasat pe locul intai, cu o aruncare de 63,78 metri. Sportivul de 24 de ani a reusit cel mai bun rezultat personal din acest sezon cu o aruncare mai lunga cu 1,66 metri. Precedenta performanta a lui Alin a fost realizata  la Campionatele Nationale de aruncari de iarna, de la Bucuresti.

Si Rares si Alin sunt in cautarea realizarii baremului de calificare la Campionatele Mondiale in aer liber de la Doha, din toamna acestui an. Alin Firfirica are nevoie de o aruncare  de 65 de metri.

Urmatorul concurs pentru sportivul de la Steaua va avea loc in Germania, la Halle, in perioada 31 mai – 2 iunie.

Alin Firfirică este pregătit la clubul Steaua București de antrenoarea Daniela Costian.

Aruncatori de top! Firfirica si Toader se remarca la disc si la greutateRares Toader va participa pe 7 iunie la Internationalele de Atletism de la Cluj Napoca.  In 2006 la Mondiale, intr-un eveniment la care Rares Andrei Toader devenea vicecampion la aruncarea greutatii, africanul Jacob Kiplimo era medaliat cu bronz la 10km.  Cea mai tare cursa de 10 kilometri l-a avut in prim plan pe reprezentantul Ugandei, Jacob Kiplimo. Intrecerea din Spania a marcat a 54-a editie San Silvestre Vallecana. A fost o cursa IAAF in Madrid pe 31 decembrie. Detalii aici!

Sursa Fra.ro