Andreea Piscu, noua senzatie din alergarea montana

572

Andreea Piscu implineste 23 de ani pe 9 iunie. Fix la o zi dupa ce va lua startul la Campionatul Mondial de Ultramaraton de alergare montana, Portugalia. Are ambitii mari. A avut de mica. La 14 ani a plecat de acasa pentru a face sport. A inceput cu handbalul. A trecut apoi la atletism si s-a axat pe probele de plat. In 2018 a avut un moment de cumpana: a fost la un pas sa abandoneze sportul. Dar a redescoperit alergarea montana. Si acum se gandeste la competitia suprema pentru un sportiv: Jocurile Olimpice. Cititi in continuare un reportaj aimx.ro ,cu Andreea Piscu, pentru S-Karp Predeal Forest Run.

Andreea Piscu: „Am vrut sa renunt la alergare in 2018. Eram foarte suparata si dezamagita”

Andreea Piscu, alergarea montana„Daca nu eram serioasa si nu imi doream sa fac atletism anul trecut renuntam la sport. Am avut momente foarte dificile. Intrasem intr-o stare de oboseala foarte mare. Orice concurs pe care il alergam iesea foarte prost. Am avut si neintelegeri cu fostul meu antrenor, dar a trecut…” dezvaluie Andreea Piscu. Vorbim cu o atleta care si-a gasit linistea la CS Stiinta Bacau, acolo unde este antrenata de Cristina Alexe. „Cred in Dumnezeu foarte mult. Mai ales dupa tot ce mi s-a intamplat. La inceputul anului cand am suferit si prima accidentare din cariera mea eram foarte suparata si dezamagita. Ziceam ca nu imi voi mai reveni. Antrenoarea mea mi-a spus sa stau linistita. Toate vin de la Dumnezeu si sunt date cu un scop anume pentru a reusi in alt obiectiv. Aveam programat sa alerg un maraton pe sosea. Nu am mai alergat, dar dupa ce mi-am revenit am alergat maratonul montan si am prins si calificarea la Mondialele de Ultramaraton”.

De ce iubeste alergarea montana, cum s-a ratacit la prima participare la Mondiale, obiectivul de anul acesta si despre preformantele pe plat cititi in continuare, AICI !!!

Credit Photo: Valentin Pavel, Running CV