Avem podiumul la SKIMO Vertical Race Azuga. Schi alpinism la Sorica

1452

62 de competitori s-au lansat la competitia de schi alpinism SKIMO VERTICAL de la Azuga. Evenimentul s-a adresat atat adultilor, amatorilor sau non amatorilor cat si categoriilor mezine. Misiunea a fost indeplinita:  promovarea disciplinei ”schi alpinism”.

SKIMO Vertical Race Azuga s-a tinut pe pirtia Sorica.

Rares Manea a castigat cursa dupa 18’56! Podiumul a fost completat de Viorel Palici 19’05 la final si de Andrei Preda care a terminat in 19’09.

La start AIMX a surprins dialogul dintre Andrei si Viorel. Preda l-a avertizat pe Palici,  ” nu poate sa se puna cu Preda la el acasa”, insa amandoi au fost intrecuti de Rares Manea.

„Ma asteptam la un rezultat bun dupa victoria de la Suru. M-am pregatit foarte bine cu antrenorul si nutritionistul Cristian Ungureanu. Urmeaza sase competitii importante. Ma pregatesc pentru Campionatele Europene din Italia. Voi concura si in Germania si Austria, iar la jumatatea lui Martie voi ataca pentru a doua oara Pierra Menta” – Rares Manea

In replica, in exclusivitate pentru AIMX, ocupantul locului doi la SKIMO Vertical Race Azuga, Viorel Palici a declarat:

„Am avut cateva probleme in cursa, dar a fost binisor. Am avut probleme cu focile care nu tineau deloc pe ultimul urcus. Manea a scapat, dar daca mai erau 50 de metri luptam. Puteam sa revin cu toate problemele. Concursul a fost un reper pentru forma mea. Nu am mai facut schi asa mult. Pe 26 ianuarie am Winter Triatlon la Campionatul Mondial”.

Favoritul publicului Andrei Preda a recunoscut si el ca in final a fost cel mai greu.

A fost dublu succes pentru familia Manea la SKIMO Vertical Race Azuga.

Alexandra, sotia lui Rares s-a impus la feminin 28’26 la final. Reprezentanta clubului Dinamo le-a devansat pe Ioana Aconstantinesei (Vertical Sport) si pe Oana  Durz.

Iata rezultatele la varf la toate categoriile:

Categoria Master masculin Locul 1 – Tanase Alin Flavius, 2 Shonn Cristopher Martin, 3-Boaja Bogdan,

Categoria Master feminin locul 1 Sava Corina

Categoria seniori masculin locul 1 Manea Rares (Dinamo), 2 Palici Viorel (Steaua), 3 Preda Andrei (Vertical Sport)

Categoria juniori masculin locul 1 Coltea George (Dinamo), locul 2 Blaj Dragos (Dinamo)

Categoria cadeti masculin 1 Jinga George (Dinamo), 2 Surdu Costinel (Dinamo), 3 Cotinghiu Petrut (Dinamo)

Categoria copii mari masculin 1 Voicu Robert (Caraimanu Busteni), 2 Andrei David,(Caraimanu Busteni) 3 Ciulinaru Andrei(Caraimanu Busteni)

Copii mari feminin 1 Musat Roberta, (Caraimanu Busteni)2 Andrei Izabela,(Caraimanu Busteni) 3 Secareanu Diana, (Dinamo)

Categoria copii mici masculin 1 Brabete Albert (Caraimanu Busteni) 2 Incso Silviu, copii mici feminin 1 Boboc Natalia,(Dinamo) 2 Boboc Beatrice (Dinamo), 3 Manea Andreea(Caraimanu Busteni).

Bilant pentru organizatorii evenimentului SKIMO Vertical Race Azuga.

„Suntem foarte multumiti atat de sportivi , de rezultatul si prestatia acestora, cat si de felul in care ne-am descurcat cu organizarea. In afara de decalarea orei de start cu 30 min si a premierii cu 60 min consideram ca ne-am achitat exemplar de toate sarcinile asumate si promise la inceput de competitie. Am fost gazduiti cum se cuvine de catre autoritatile locale, ajutati de sponsorul principal skimo.ro si Maramontsport, de catre voluntari si toti cei prezenti care au primit cu bucurie evenimentul. Unul de anvergura, pentru toate varstele. Pana acum au fost doar participari izolate ale copiilor, dar si atunci au fost tot copiii de la SKIMO TEAM, adica Dinamo si Caraimanu Busteni”- Radu Stanciu

Autor: Ovidiu Petenghea