Castigi daca ramai ultimul in picioare. Romania Backyard Ultra incepe pe 21 mai

282

Romania Backyard Ultra este programat pe 21 mai, la Stefesti, in Prahova. Ultramaratonul „ucide” in liniste si in serie. Concurentii vor avea de alergat cate 6,706 km in fiecare ora. Startul pentru fiecare ora se da la fix, iar mai apoi ai 60 de minute la dispozitie ca sa inchei traseul. Castiga concurentul care ramane ultimul in picioare. Indiferent daca este vorba de 30, 40 sau chiar 50 de ore. Conceptul Backyard Ultra a ajuns sa fie dezvoltat 156 de competitii in 48 de tari.

Prima editie a Romania Backyard Ultra provoaca 100 de alergatori sa-si depaseasca limitele

Traseul are o lungime de 3,353 km intre cotele 616 si 676 de metri altitudine. El va trebui acoperit de doua ori intr-un interval de o ora pentru a se ajunge la 6,706 km.Diferenta de nivel conform Strava este de 120 de metri pe ora. Concurentii vor alerga pe trail, drum forestier, lat de cel putin 4 metri.

Locatia Romania Backyard Ultra

Startul inscrierilor se va da in aceasta saptamana. Cei care doresc sa participe vor trebui sa se prezinte intr-un scurt VIDEO. Inainte de start un medic iti va masura greutatea, tensiunea, pulsul, saturatia de oxigen si chiar glicemia. In plus organizatorii vor pune la dispozitie si teste rapide antigen covid.

„Nu vom obliga pe nimeni sa faca nimic pentru ca nu e in dreptul nostru. Vom oferi insa posibilitatea tuturor de a avea o firimitura de certitudine ca se afla pe traictoria care îi fereste de …neprevazut si poate chiar de mici necazuri”, a declarat organizatorul concursului Bogdan Adrian Mihai.

Fetele iau mai multi bani la Romania Backyard Ultra

1000 de euro este premiul OPEN pentru o performanta de peste 40 de ore. In cazul in care ultimul concurent care ramane in picioare este o fata premiul urca la 1200 de euro.

„Inamicul cel mai mare devine lipsa somnului. Un alergator care doreste sa se indrepte spre „48 de ore” trebuie sa fie in primul rand foarte sanatos, sa nu sufere de nicio problema, mai ales psihica. Psihicul va juca un rol esential. Este foarte greu. La o prima vedere 6,7 kilometri parcursi intr-o ora nu sunt multi, dar nu e usor sa rezisti in ritmul asta timp de doua zile fara sa inchizi ochii. E foarte greu” – Bogdan Adrian Mihai pentru aimx.ro

Cristina Ana Constantin, Nicu Buceanu sau Adrian Bontiu sunt nume importante din ultraatletismul romanesc care si-au anuntat deja prezenta la start. 74 de ore este recordul mondial Backyard Ultra, reusit de un belgian de 38 de ani, medic stomatolog.

Sponsorul primei editii Backyard Ultra este compania de IT Dendrio.

ULTIMA ORA: Performanta extraordinara reusita la ultimul Backyard Ultra (20 martie, Ohio, SUA)

Harvey Lewis a reusit o performanta extraordinara la Ohio’s Backyard Ultra, concurs care a inceput pe 20 martie. Lewis, 45 de ani, de profesie profesor de economie, traveller si speaker a ramas ultimul in picioare. Ultramaratonistul care a reprezentat TEAM USA la mai multe editii ale Campionatelor Mondiale de 24 de ore s-a oprit dupa 55 de ore in care a parcurs 366,96 de kilometri.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre Mini Cupa Romaniei la schi, aici !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire