Bianca Pascu, sabrera care se antreneaza cu baietii, este cea mai buna sportiva in 2017

817

 A fost desemnata sportiva anului in 2017 de catre Federatia Romana de Scrima. Bianca Pascu se antreneaza de cinci ani cu baietii de la sabie. Este intr-un progres pe care il vrea incununat cu participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo in 2020.

Medalia de bronz pe care a cucerit-o Bianca Pascu la Campionatele Europene de Scrima de la Tbilisi a recompensat orele in care s-a dedicat „trup si suflet” scrimei!

La 29 de ani Bianca Pascu isi aminteste primele sesiuni pe plansa.

„Am inceput scrima la 12 ani, din dorinta de a fi mai buna decat fratele meu care deja se bucura de succes in fotbal. M-a atras foarte tare zgomotul din sala de scrima, oamenii imbracati in alb si negru, faptul ca le puteai vedea infatisarea abia dupa ce isi scoteaua masca.”

Brasoveanca si-a inceput parcursul alaturi de antrenorul Catalin Albu. Au urmat colaborarile de la lotul national.

„Am lucrat cu nenumarati antrenori carora le multumesc pentru ca fiecare a lasat o amprenta asupra mea. Succesul de anul acesta il datorez in totalitatea antrenorului meu Florin Zalomir, fost mare sportiv, medaliat cu argint la Londra2012.”

„Florin Zalomir a fost sursa mea de inspiratie. m-a ajutat sa devin omul de anul acesta, adica sportiva anului 2017 a federatiei romane de scrima.”

Bianca Pascu a trecut in cariera peste multe accidentari si 3 operatii la genunchi.

„Mereu imi spuneam ca renunt, pentru ca asta imi dadea de inteles viata, dar mereu ceva si cineva, nu stiu sa descriu ce, m-a ridicat si am putut continua cand nimeni nu mai credea! Am revenit mereu pe plansa! Sunt amintiri negre pentru mine, ani foarte dificili, pe care prefer sa-i tin inchisi intr-o cutiuta.  Ma bucur de ce am realizat si ce om am devenit.”

Bianca Pascu a fost premiata de Federatie pentru munca de o viata!

„Am strans  sentimente si trairi pe care nu le poti cumpara cu toti banii din lume. Am avut alaturi de mine oameni minunati care m-au sustinut neincetat! Laura Badea (actualul presedinte al Federatiei) a fost langa mine la orice ora si a raspuns prezent in fata problemelor, ca noi sa ne antrenam si sa avem conditii din cele mai bune.”Bianca Pacu

Bianca Pascu vrea un  2018 in care sa ramana in top.

Vreau sa fiu sanatoasa pentru ca asta e cel mai important.Vreau sa ma urc pe podium cat mai des pentru ca de acolo lumea se vede altfel!

Autor: Ovidiu Petenghea