Bogdan Mihai Ionita este in Norvegia pentru cumplitul triatlon Norseman

1652
  Bogdan Mihai Ionita ia startul sambata dimineata in Norvegia intr-una dintre cele mai dure competitii de triatlon din lume. Norseman este un nume de legenda deja in randul triatloanelor extreme de pe glob. S-a organizat prima oara in 2003. Este pe cat de temut si de respectat, pe atat de dorit de catre atletii din intreaga lume. Trei romani au ajuns pana acum la finish: Silviu Popovici si Sorin Boriceanu au castigat tricoul negru (pentru varianta cea mai dura de traseu), iar Cristian Bostina tricoul alb.

Norseman: „Acest concurs nu este pentru tine!!!”

Bogdan Mihai Ionita Norseman„Acest concurs nu este pentru tine. Nu e nimic personal, dar nu este pentru tine. Norseman este pentru oameni cu credinta. Pentru oameni cu mintea mai puternica decat corpul…„. Asa-i provoaca organizatorii pe triatlonistii de pe glob. „Aceasta deviza m-a mobilizat in ultimele 3 luni” recunoaste Bogdan Mihai Ionita pentru aimx.ro. Triatlonistul de 51 de ani este calit in asftel de evenimente. A participat vara trecut la SwissMan si a petrecut numai putin de 17 ore in plin efort prin Alpii Elvetiei. Iar anul acesta a mers la Alps Man.

Norseman este unul dintre cele 3 triatloane din lume in care startul se da de pe un feribot. Iar plonjonul de la 4 metri intr-o apa rece ca gheata, in plina bezna, este unul din momentele epice. „Fizic sunt mai bine ca la SwissMan. Sincer, fara probleme mecanice sau tehnice, 99 la suta sunt sigur ca pot castiga tricoul negru”

„Daca un inotator doar inoata cei 3,8 kilometri este extrem. Daca un ciclist doar parcurge cei 180 de kilometri este extrem. Daca un alergator doar alearga cei 42 de kilometri, cu 1,3 kilometri diferenta de nivel in ultimii 4,7 kilometri este extrem. Daca le ai de facut pe toate trei, cu siguranta poti spune ca e cel mai extrem Iron Man de pe planeta pamant.” Sorin Boriceanu pentru aimx.ro dupa Norseman din 2017

Bogdan Mihai Ionita inainte de Norseman: „Marti am facut tot traseul in masina. Erau 8 grade, ceata, ploaie,vant…”

„Asa ceva nu mi-as dori. Este cel mai mare platou din Europa la 1200 de metri. Tot vantul nordului este acolo. Jos, in fiord e bine. Cum ies din apa e o urcare de 40 de kilometri pana pe platou: de la 0 metri, la 1200 de metri.” O apa cu temperatura in jur de 14 grade, vant puternic, ploaie, schimbari meteo bruste, diferenta mare de nivel atat la bicicleta, cat si la alergare…sunt doar cateva dintre ingredientele Norsemann .„N-as vrea sa ploua la bicla. Traseul este dificil. Nu am teama de apele rece. Vremea se schimba extrem de repede. Deocamdată prognoza e buna” a spus Bogdan pentru aimx.ro

 Triatlonistul nu este tocmai in apele lui. „Ieri am facut febra. Am stat 12 ore in pat. Azi am inceput sa ma simt mai bine”
  Silviu Popovici a terminat in 2015 competitia pe locul 49 in 12.38.33. Doi ani mai tarziu a fost randul lui Sorin Boriceanu sa fie finisher (15.09.49). Anul acesta in cadrul NorseMan va avea loc si primul Campionat Mondial de Triatlon Extrem. La start vor fi cei mai valorosi 28 de triatlonisti din lume. Printre ei si norvegianul Allan Hovda, de 5 ori castigator Norseman si detinator al recordului.

VIDEO NORSEMAN:

https://www.youtube.com/watch?v=WejWghYnRqo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR007V25FNlFgsJl5oY7WdtyLmjZKyLnkE9bQ6c1D156V725suAQVyO5rEY
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Lars-Erik Blenne Lien