Un roman participa la primul Campionat Mondial de alergat pe banda 48 de ore

227

Primul Campionat Mondial de alergat pe banda timp de 48 de ore se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani. Are loc la Zabrze, in Polonia. Initiativa ii apartine ultramaratonistuilui polonez  Pawel Zuc, o mai veche cunostinta a alergatorilor de anduranta  romani. 11 sportivi vor participa la prima editie. Printre ei si romanul Cristi Borcan.

Campionatul Mondial de alergat pe banda 48 de ore incepe vineri, 8 noiembrie. 

Daca nu exista, se face!!! O premiera in lumea ultraatletismului mondial are loc la sfarsitul acestei saptamani in localitatea Zabrze, sudul Poloniei. Iar romanul Cristi Borcan va trai pe viu acest eveniment. 11 sportivi au fost invitati la prima editie a Campionatului Mondial de alergat pe banda timp de 48 de ore: 4 sunt din Polonia, 2 din Italia, 2 din Ucraina, respectiv cate 1 din Romania, Bulgaria si Cehia. Concursul se va tine in sala unde isi desfasoara activitatile clubul Reschape. Iar „creierul”acestui Mondial este Pawel ZuK. Nicu Buceanu a avut o confruntare epica (FOTO) cu Zuk in urma cu an si jumatate la Sri Shinmoy Ten Day Race, New York. Buceanu a terminat atunci cursa pe 4 cu un nou record national al Romaniei: 1089, 2 kilometri. A reusit un rezultat cu 30 de kilometri mai bun decat al polonezului.

La inceputul lui februarie 2019 a fost randul lui Zuk sa-l intreaca pe Buceanu. Cei doi au fost adversari in cursa de 1000 de mile de la Atena. Zuk a parcurs cei 1609 kilometri in 356 de ore si a castigat. Romanul de 39 de ani a terminat pe doi, cu aceeasi distanta parcursa, dar in 380 de ore.

Cristi Borcan detine a doua performanta romaneasca la 48 de ore: 307 kilometri

„La invitatia marelui Pawel Zuk voi reprezenta Romania la Campionatul Mondial de alergat 48 de ore pe banda. Sper sa ajung la macar 300 de kilometri alergati in 48 de ore. Am sansa sa intru in TOP 10 mondial al tuturor timpurilor. Si am sansa sa inscriu in statistici primul record national”, a spus Cristi Borcan.

Zuk are un Personal Best in 48 de ore de 327, 6 kilometri.

Nu uitati de concursul de pe pagina noastra de facebook. Partenerul aimx, REMINGTON, te premiaza cu produsul dorit. Detalii ai, aici!!!

Autor: Vload Lucian Arhire