Andreea Pistea are recorduri mondiale in parasutism la formatii mari in cadere libera

0
991
Andreea Pistea are recorduri mondiale in parasutism la formatii mari in cadere libera

Andreea Pistea a fost in SUA unde in octombrie a stabilit un nou record mondial (formatii mari, secvential cu separare totala). 130 de parasutisti s-au prins in formatie deasupra Californiei in cadere libera, dupa care s-au separat complet intre ei. Au realizat apoi o alta formatie in timpul aceluiasi salt!!!. Recordul s-a realizat de la 5500 de metri. Timpul din momentul in care au parasit avioanele pana cand s-au desprins din formatie este de 70 de secunde. Partea de separare este de 15-20 de secunde. Maximum 90 de secunde de cadere libera pana cand se deschid parasutele.

 Andreea Pistea are 12 recorduri mondiale si 5 recorduri europene! Participa la parasutism in formatii mari din anul 2013.Cel mai mare grup din care a facut parte a fost de 219 parasutisti.

Andreea Pistea are recorduri mondiale in parasutism la formatii mari in cadere libera

Andreea face in jur de 400 de salturi de antrenament in fiecare an. Salturile in formatii sunt mai periculoase decat cele „normale”, cu mai putine persoane. A inceput aceasta pasiune de la varsta de 16 ani. Andreea, sportiv al Aeroclubului Romaniei, a intrat in istoria parasutismului. Nimeni din Romania nu a mai intrat in echipele internationale si doboara recorduri la disciplina formatii mari in cadere libera. Printre recordurile la care a participat pana in prezent se numara:- cea mai mare formatie secventiala, 2 puncte.  Echipa a fost de 219 persoane.  Cea mai mare formatie secventiala, 3 puncte, cu o echipa de 217 persoane. Cea mai mare formatie realizata NOAPTEA, cu o echipa de 64 persoane. Cea mai mare formatie secventiala feminina, 2 puncte. Echipa a fost de 117 femei.

 Andreea Pistea a participat in octombrie la cea mai mare formatie secventiala, 2 puncte cu separare totala, cu o echipa de 130 persoane.

Andreea Pistea are recorduri mondiale in parasutism la formatii mari in cadere liberaCa sa participe la aceste evenimente Andreea se pregateste intens de 7 ani. Fiecare sportiv din aceste echipe stie foarte bine ce sa faca in momentul in care sare din avion. Pe cine trebuie sa aiba in fata, in lateral, sau in spate. Culorile distinctive sunt un reper. Separarea eficienta de centrul formatiei este cruciala pentru siguranta participantilor. Andreea spune ca este unul dintre cele mai grele sporturi de echipa din lume. In niciun alt sport nu te confrunti cu realizarea a ceva atat de dificil. Evoluezi la viteze atat de mari si intr-un timp atat de scurt. In mod cert, aceasta disciplina este spectaculoasa!

Pe AIMX puteti citi AICI despre romanii care au plecat la Campionatul Mondial de alergare montana programat intre 15-17 noiembrie.

Autor: Ovidiu Pețenghea