Campionatele Mondiale de atletism din 2021 pot fi amânate cu un an

103

Campionatele Mondiale de atletism din 2021 ar putea fi amânate cu un an. Federaţia Internaţională de Atletism a demarat discuţiile cu organizatorii de la Eugene (SUA) pentru o eventuală amânare a competiţiei, ceea ce ar uşura misiunea Comitetului Internaţional Olimpic de a amâna pentru 2021 organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din acest an.

Campionatele Mondiale de atletism pot lăsa cale liberă Jocurilor Olimpice

Organizatorii Campionatelor Mondiale de atletism iau serios în calcul amânarea competiţiei, care s-ar putea suprapune cu noile date de desfăşurare ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ce ar putea fi amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

. „Ei ne-au asigurat că lucrează cu toţi partenerii pentru a ne asigura că Oregon are capacitatea de a organiza Campionatele Mondiale la o altă dată, dacă acest lucru se va dovedi necesar”, a spus un purtător de cuvânt al World Athletics.

Organizarea Campionatelor Mondiale de atletism în 2021, între 6 şi 15 august, ar fi considerată o frână majoră pentru amânarea cu an a Jocurilor Olimpice.

WorldAthletics a amânat deja Campionatele Mondiale în sală, programate în martie, la Nanjing (China).

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism, Sebastian Coe, i-a cerut preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic , Thomas Bach, să amâne Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus.

„Deschiderea Jocurilor pe 24 iulie, aşa cum este prevăzut, nu este nici fezabil şi nici de dorit”, a transmis Sebastian Coe.

CIO se confruntă de mai multe zile cu o presiune puternică din partea federaţiilor şi a sportivilor, care cer amânarea JO 2020 (programate în perioada 24 iulie-9 august), din cauza pandemiei de Covid-19.

Pe AIMX puteti citi aici si ce se intampla cu Jocurile Olimpice programate in aceasta vara!