Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate cu un an. Pierderi financiare imense

149

Jocurile Olimpice din acest an de la Tokyo vor fi amânate cu un an din cauza coronavirusului. Cel puţin asta susţine Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, într-un interviu pentru USA Today, preluat de BBC. Amânarea cu un an a competiţiei, din cauza pandemiei de coronavirus, ar duce la pierderi de 5,8 miliarde de dolari.

Pierderi de aproape 6 miliarde de dolari în cazul amânării JO 2020

CIO este pe cale să decidă amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Pe baza informaţiilor pe care CIO le are, amânarea a fost decisă. Paşii următori nu au fost deocamdată determinaţi, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta ştiu. Le vom lua etapă cu etapă şi trebuie să facem faţă tuturor provocărilor pe care le presupune amânarea, care sunt imense”, a declarat Dick Pound, membru CIO.

Comitetul Internaţional Olimpic a primit numeroase solicitări de amânare a competiţiei, din partea sportivilor şi comitetelor naţionale olimpice, iar premierul japonez, Shinzo Abe, a recunoscut că amânarea „ar putea deveni inevitabilă”.

Canada şi Australia au anunţat deja că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie – 9 august 2020.

Amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice ar duce la pierderi de 5,8 miliarde de dolari, potrivit presei japoneze.

Pe 7 martie, compania financiară niponă Nikko Securities anunţa rezultatele unui studiu conform căruia anularea Jocurilor Olimpice va costa economia japoneză aproximativ 74,2 miliarde dolari, iar veniturile corporaţiilor japoneze în 2020 ar scădea cu 24,4%.

CIO a anunţat duminică un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie în acest sens, împreună cu toţi partenerii săi.

Credit foto: bbc.com

Pe AIMX puteti citi aici si cum se antreneaza Andreea Dragoman in plina pandemie de coronavirus