Bilantul Romaniei la Campionatul European Triatlon Multisport Transilvania

322

S-a incheiat Campionatul European European Triatlon Multisport Transilvania. Au fost 3000 de sportivi din 30 de tari care s-au intrecut in 6 discipline sportive. Dupa 10 zile de competitie Romania a obtinut 11 medalii de aur, 9 de argint si 13 de bronz. Tara noastra a fost in primele 10 natiuni in clasamentul pe medalii.

Romania a cucerit 7 medalii in ultima zi de la Campionatul European Triatlon Multisport Transilvania

In concursul de Triatlon pe Distanta Medie, Boga Balázs a luat aurul la Age Group, categoria 18-19 ani, iar Mihai Vigariu (35-39) și Răzvan Ene (45-49) au intrat în posesia medaliilor de bronz. La Aquabike, tara noastra a obtinut doua medalii de aur, prin Erik Rogoz Lorincz (18-19 ani) și Andreea Teodora Balan (20-24), una de argint, prin Menyhárt Zsuzsa, si una de bronz prin Adrian Bianu (65-69 ani).

Campionatul European Triatlon MultisportZsolt Kerestzes(foto)din Gheorghieni a fost unul dintre sportivii care au contribuit la zestrea de medalii a Romaniei. A cucerit bronzul la Age Group,20-24 de ani, la cros duatlon. Zsolt are 24 de ani si a practicat timp de 17 ani schiul alpin. A fost campion national si campion national universitar de 4 ori. Sportivul a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Brasov in aceasta vara. „Am renuntat la schi pentru ca sunt putine cluburi care sustin acest sport. Aveam si un loc de munca si facultate si nu mai puteam continua. Acum doi ani am inceput sa practic sporturile din familia triatlonului” a spus Zolt pentru aimx.ro.

Zsolt a vorbit si despre medalia de bronz cucerita la Campionatul European Triatlon Multisport..„Cu alergarea a fost un pic mai greu pentru ca nu aveam un volum mare de kilometri, dar pe bicicleta am recuperat. Eram pe locul 4 si aveam 5 minute fata de sportivul de pe 3. Asa am reusit sa obtin acest rezultat.”

Zsolt Kerestzes este si organizatorul concursului de mountain bike de la Guduc, Harghita. Competitia are loc in weekend-ul 13-14 iulie.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Transilvania 2019 Multisport European Championships