Se stiu campionii nationali la alergare montana pe lunga distanta

314

Au fost desemnati campionii nationali la alergare montana pe lunga distanta. Cristi Mosoiu si Ingrid Mutter au fost cei mai valorosi alergatori in concursul masculin, respectiv feminin. 40 de sportivi s-au inscris in total, reprezentand cluburile de profil din tara. CSA Steaua a “confiscat” podiumul la masculin.

Cristi Mosoiu si Ingrid Mutter sunt campioni nationali la alergare montana pe lunga distanta.

Campionatul National de Alergare Montana pe lunga distanta s-a desfasurat sambata, 17 august, in localitatea Damuc, judetul Neamt. Traseul a avut o lungime de 41 de kilometri, cu 2100 de metri diferenta de nivel. Concurentii au ajuns pana la o altitudine maxima de 1800 de metri. Iar concursul a fost si criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial de Alergare Montana pe lunga distanta din Argentina.

Lupta pentru locul 1 a fost transata de Cristi Mosoiu care a terminat in 3 ore, 25 de minute si 50 de secunde. A fost urmat la doar 6 secunde distanta de coechipierul sau de la Steaua, Leonard Mitrica, primul campion national de ultramaraton montan al Romaniei. Pe 3 a venit Ionut Zinca. Timpul sau: 3.28.56. Pozitia a patra i-a revenit lui Andrei Preda, 3.32.40, iar pe 5 s-a clasat Bogdan Damian: 3.34.30.

Prima jumatate din traseu am fost pe locul 3. Ionut Zinca era la conducere si s-a ratacit putin. LeoNard Mitrica avea cam un avans de un minut. L-am prinS pe la kilometrul 25 si am alergat cu el pana spre final. Inainte cu 1 kilometru, 1 kilometru si jumatate, pe o portiune de plat am fortat putin si m-am desprins. Sunt fericit pentru calificarea la Mondial, mai ales ca a fost o cursa cu o concurenta puternica, toti FOARTE bine pregatiti si focusati pe calificare” –  Cristi Mosoiu pentru aimx.ro

Cea mai rapida fata a fost Ingrid Mutter in 4.13.48. Ea a fost urmata de Florea Madalina in 4.22.27 si de Cristina Simion in 4.26.37.

Stefan Macarie a castigat proba lunga din cadrul Hasmas Maraton

In paralel cu Campionatul National s-a tinut si competitia Hasmas Maraton. Stefan Macarie s-a impus pe traseul de maraton in 4.07.59. Cristi Brusan s-a clasat al doilea, la diferenta mare de timp:4.49.22, iar Ionel Rapotan a terminat pe 3 in 5.04.32. La fete,  cea mai rapida a fost Mihaela Cepoi 5.51.49.

La semimaraton s-a impus Stefan Gavril in 1.58.31, urmat de Ion Candrea, 2.03.11 si Albert Hunor, 2.06.02. Irina Bordeanu a fost a cincea in clasamentul general si prima la feminin: 2.11.10.

Rezultate complete gasiti, aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: www.fra.ro