Gherghel e campion mondial la fluture! Aflati timpul obtinut in Gwangju

669
Gherghel e campion mondial la fluture! Aflati timpul obtinut in Gwangju

Gherghel e campion mondial la fluture, la intrecerile Masters din Coreea de Sud. Stefan Ioan Gherghel participa la Gwangju, la probele rezervate categoriei de varsta 40-44 de ani. Gherghel a inotat in 57.30 la 100 metri fluture. Pe locul doi a fost Licong Pan din China cu finish in 58.43. 

Gherghel e campion mondial la fluture si medaliat cu bronz la 100 metri spate. Proba in care Dan Emil Stoenescu a obtinut titlul mondial.

Gherghel e campion mondial la fluture! Aflati timpul obtinut in GwangjuAnul trecut Stefan Gherghel a oferit pentru AIMX un interviu in care si-a exprimat viziunea despre inot. Stefan Gherghel este recordman national, vicecampion mondial si european, specialist  la 200metri fluture. Nascut in Baia Mare in 1978 a fost printre „pionierii” Romaniei la inot in SUA. Pe 18 august este aniversat, implineste 41 de ani. La nivel „Masters” e multiplu campion mondial. A castigat in 2010, in  Suedia medaliile de aur la 50m.fluture, 100m. fluture si 200m.mixt. Acum la Gwangju isi face un fromos cadou aniversar prin medaliile cucerite la Mondiale!

Stefan Ioan Gherghel a facut recordul competitiei la 100 metri fluture la categoria de varsta 40-44 de ani.

Dupa ce a reusit sa castige intrecerea la 100 metri fluture, Stefan Gherghel a fost pe trei la 100 metri spate dupa Alfred Nicholas Neckles din Barbados(58.45) record mondial la categoria 40-44 de ani. Pe doi a fost Maurizio Tersar din Italia (1:00.31). Gherghel a inotat in 1:00.71.

La 100 metri spate la categoria de varsta 90-94 de ani Dan Emil Stoenescu a fost declarat campion. Bulgarul Tancho Tenev nu a mai luat startul.  Dan Emil Stoenescu a devenit campion mondial  in proba de 200 metri spate la Mondialul din Coreea de Sud. Australianul Bill Walcker si-a luat revansa si a castigat proba de 100 metri bras. Dan Emil Stoenescu a terminat pe doi.

Pana sa inoate la Masters, Stefan Ioan Gherghel a urmat exemplul primului roman din NCAA, Gabriel Chereches. Primul roman care a castigat o conferinta si a participat cu succes la NCAA, Chereches a evoluat la sarituri. Stefan a urmat exemplu, a luat calea Americii si a dus putin mai departe seria succeselor pana la titlu national.

Despre parcursul pe care l-a avut Stefan Gherghel in SUA puteti citi aici!

Competitia din Coreea de Sud se incheie duminica. Rezultatele din fiecare zi sunt aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea