Daniel Martin a castigat la Kazan in proba de 200 metri spate. Succes mondial!

399
Daniel Martin a castigat la Kazan in proba de 200 metri spate. Succes mondial!
Daniel Cristian Martin si antrenorul sau Iulian Matei

Daniel Martin a castigat la Kazan in proba de 200 metri spate la Cupa Mondiala de Natatie. Luna trecuta Dani s-a remarcat la Cupa Romaniei la inot. Bazinul Olimpic din Brasov a gazduit in perioada 4-6 octombrie, prima editie a competitiei pentru seniori, tineret si juniori.

Daniel Martin a castigat la Kazan in primul sau an la seniori. Dani Cristian a castigat la Kazan in 1:58.42.
Pe locul doi s-a clasat japonezul Sunama Keita (1:59.17). Pe trei a incheiat Grigory Tarasevich (1:59.88).

Daniel Martin a castigat la Kazan in proba de 200 metri spate. Succes mondial!
Camelia Potec presedinte FRNPM, Daniel Cristian Martin si antrenorul sau Iulian Matei

Daniel Cristian Martin a devenit al doilea inotator roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020. Sportivul a reusit performanta la Campionatul Mondial de la Gwangju, Coreea de Sud. Primul inotator roman calificat la Tokyo este Robert Glinta!

La Brasov, dupa trei zile de concurs, cu intreceri spectaculoase, cele mai bune rezultate la Cupa Romaniei, editia I, au fost obtinute de Glinta, Martin si de Popovici!

TOP SENIORI:
Robert Glinta – 50 metri spate – 856 puncte.
Daniel Cristian Martin – 100 metri fluture – 822 puncte.
David Popovici – 100 metri liber – 821 puncte.

Daniel Martin a castigat la Kazan in proba de 200 metri spate. Succes mondial!Tot anul acesta, dar in mai, cele mai bune trei performante de la Internationalele Romaniei de Natatie au apartinut lui Andrius Sidlauskas, Daniel Martin si  Deividas Margevicius. Lituanienii au ocupat doua pozitii in Top 3! La Open feminin cel mai bun rezultat l-a avut Tatiana Salcutan din Republica Moldova in proba de 200 metri spate. La Open masculin s-a remarcat  Andrius Sidlauskas. Cea mai buna junioara a fost Maysa Ratiu care s-a remarcat la 200 metri liber.

Daniel Martin a castigat cel putin un titlu national in fiecare zi la Nationalele din martie.

Anul trecut, in octombrie Daniel Martin castiga a opta medalie a Romaniei, a doua personala in ultima zi a intrecerilor de inot din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. In Argentina, Daniel  si-a adjudecat doua medalii de argint. La proba de 200 de metri spate, Daniel Martin a trecut de serii cu timpul de 2:00:15. In finala  Martin s-a intrecut cu sportivul Kliment Kolesnikov, din Rusia, care si-a adjudecat titlul suprem.

SURSA FRNPM

Autor: Ovidiu Pețenghea